S'adjudica el contracte d’ampliació de l’Hospital de Viladecans

Les obres haurien de començar a finals de juny i tindrà un pressupost de 31,69 milions d’euros

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha manifestat la seva satisfacció perquè la Generalitat hagi adjudicat el contracte per a l'ampliació de l'Hospital de Viladecans. "És una vella aspiració per a més de 200.000 persones de cinc municipis, que necessiten un equipament mês modern i amb més capacitat, que serveixi per reduir les llistes d'espera i millorar l'atenció als usuaris", ha afirmat. L'Hospital de Viladecans dona servei als ciutadans i ciutadanes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat. L'adjudicació del contracte és l'últim tràmit abans del començament de les obres, que haurien d’iniciar-se a finals de juny, uns dos mesos desprès d'haver estat enllestit el procés administratiu.

g 44 1347364901.jpg

L'alcalde ha subratllat la importància d'aquestes obres, que significaran una gran millora per a l'equipament i la seva consolidació com a hospital de referència per a la zona: "No podem oblidar que, fa només cinc anys, la Generalitat volia convertir el nostre hospital en poc més que un ambulatori. Va ser la mobilització popular la que va aconseguir aturar aquells plans, amb moltes accions reivindicatives en les quals van unir forces els treballadors del centre, les entitats i els ajuntaments". Especialment important va ser la manifestació convocada per la Plataforma em Defensa de l'Hospital que va aplegar més de 5.000 persones el dia 31 d’octubre del 2013.

L'ampliació de l'hospital ha estat concedida, segons ha publicat el diari Expansión, a les empreses Benito Arnó i Copisa, per l'oferta de 31,69 milions d’euros, un 25,1% menys que l'import inicial de licitació (42 milions). Aquest import servirà per construir l'edifici, però, a més, quedarà encara per fallar una segona licitació complementària per a les instal·lacions, que tindrà un valor de 24 milions d'euros. La resta –14 milions d'euros– correspondrà a la dotació de tot l'equipament hospitalari necessari.

Més llits i serveis

El nou Hospital de Viladecans tindrà més llits que l'actual, uns 150 en total, estarà dotat amb set quiròfans, dos quiròfans de cirurgia menor ambulatòria, hospital de dia, un espai d'urgències molt més gran que l'actual, i servei de diagnòstic per la imatge amb tecnologies com ara TAC, mamografia, ecografia, ressonància magnètica i radiologia. Tots aquests serveis s'ubicaran al nou edifici, i l'actual es destinarà a funcions administratives. On ara hi ha les urgències s'ubicaran serveis de restauració, i el que no canviarà d'emplaçament són les consultes externes, tot i que aquesta part es reformarà completament.

noticia5 2016

El concurs de licitació d'obra pública es va publicar el 29 de juliol del 2017, per tancar-se el 27 de setembre. El procés va patir un important retard a causa d'un recurs presentat per una de dotze empreses o consorcis concursants. Finalment, el 26 d'abril, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs i, com a conseqüència directa, es va aixecar la suspensió del procediment i iniciar els treballs previs per començar les obres.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix