La Creu Roja de Molins de Rei arriba als 80 anys de vida

L’acte commemoratiu, celebrat a la Sala Gòtica, va reconèixer la tasca dels presidents i presidentes de l’entitat, dels voluntaris, dels treballadors i dels socis

La Creu Roja de Molins de Rei va tornar a reivindicar davant d’una Sala Gòtica plena de gom a gom els set principis que l’han guiada des de la seva creació: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, voluntariat, unitat i universalitat. L’actriu molinenca Estel Solé va ser la mestra de cerimònies en aquest acte d’aniversari, on s’ha reconegut la tasca dels presidents i presidentes de l’entitat, dels voluntaris, dels treballadors i dels socis. L’Ajuntament de Molins de Rei ha volgut ser-hi present per donar suport “a l’ONG més antiga i més gran del món”, en paraules del seu alcalde, Joan Ramon Casals.  

20180511 dan costa creu roja 020

L’acte commemoratiu s’ha obert amb la “Cançó sense nom”, de Lluís Llach, a càrrec de la cantant i actriu Martina Tresserra, que ha donat pas a l’espectacle “80 anys, Creu Roja Molins de Rei”, on s’ha teatralitzat els vuitanta anys de treball de Creu Roja a la vila: 1937, guerra civil espanyola, ferits de guerra, voluntariat, camillers, atenció al soterrani del Cinema Versalles... Més tard vindria la primera ambulància, un vehicle privat donació d’una veïna; l’atenció primària a la carretera; els socis i voluntaris... Tot, sempre, per estar al costat de qui més ho necessitava.

El torn dels parlaments els va obrir Maria Rosa Coscujuela, l’actual presidenta de la Creu Roja Baix Llobregat Centre: “Portem vuitanta anys al costat de les persones més vulnerables”. Va definir l’entitat com a “un gran projecte amb “principis innegociables”. Coscujuela va cedir la paraula a la regidora de Serveis Socials, Carme Madorell, qui va posar en valor “la predisposició i la bona feina” de la Creu Roja de Molins de Rei, amb qui l’Ajuntament va signar un conveni l’any 2013 que recull, entre molts aspectes, la creació del Punt de suport a les famílies, el Servei de dutxes i, ben aviat, la posada en marxa de l’Espai Sociosanitari Josep Maria Salas, a l’antic ambulatori, que compartiran les entitats Creu Roja, Acosu i Associació de Familiars d’Alzheimer.

Dc px59X0AA8UJn

La següent intervenció va ser a càrrec de Josep Quitet, el president de la Creu Roja de la província de Barcelona, que amb un somriure a la cara va afirmar que “venir a Molins de Rei és estar a casa”. Per a Quitet, aquest acte vol ser un homenatge a les persones”. Va destacar “la feina que no surt als mitjans de comunicació” i que es fa calladament, com l’atenció a més de 4.000 persones refugiades per part de la Creu Roja.

Joan Ramon Casals, l’alcalde de Molins de Rei, va parlar “de la gran família de la Creu Roja”. Casals va voler homenatjar el darrer president de l’entitat, Josep Maria Salas i Peiró: “El seu caràcter bondadós i entusiasta ha marcat el caràcter de la Creu Roja de Molins de Rei”. L’alcalde va cloure la seva intervenció afirmant que “Heu fet de Molins de Rei una vila millor; heu deixat una gran i positiva empremta. Creu Roja forma part de la millor història de Molins de Rei.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Estel Solé

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix