Debat sobre el patrimoni internacional de la indústria de l’aigua

Les jornades del congrés, d’avui i demà, se celebren al Museu Agba de Cornellà de Llobregat

El Museu Agbar de les Aigües acull avui i dissabte la conferència temàtica del The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage (TICCIH) sobre el patrimoni de la indústria de l'aigua. El congrés situarà les infraestructures industrials hidràuliques en el seu context històric, tecnològic i social; examinarà els orígens de les solucions tècniques que es van desenvolupar, i compararà com es van aplicar en diferents ciutats industrials d'arreu del món.

presentacioCongres2

Les presentacions, a càrrec d'experts internacionals, analitzaran com s'han de valorar aquestes infraestructures històriques i reflexionaran sobre els elements més significatius del patrimoni de la indústria de l'aigua. Aquesta conferència és la part final d'un estudi temàtic comparatiu elaborat pel TICCIH per al Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS), una associació civil lligada a la UNESCO, amb l'objectiu de definir els criteris que cal seguir per avaluar el patrimoni de la indústria hidràulica i identificar‐ne els llocs més emblemàtics: preses, dipòsits i torres d'aigua, aqüeductes, centrals d'abastament i de bombament, plantes de filtratge i de tractament, i les xarxes hidràuliques i de canonades que serveixen per connectar‐los (incloent-hi els que puguin ser declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO).

Inauguració

L'acte d'inauguració ha tingut lloc aquest matí a càrrec de Patrick Martin, president del TICCIH, i de Sònia Hernández, directora del Museu Agbar de les Aigües. Per a Sònia Hernández, "aplegar els experts més destacats a escala internacional del patrimoni industrial de l'aigua és una ocasió única per compartir el coneixement d'aquesta temàtica que ens és tan pròpia i seguir avançant-hi. No en va, el Museu —i, de manera molt especial, la Central Cornellà, l'espai on s'ubica el Museu— té entre els seus objectius la conservació del patrimoni industrial d'Aigües de Barcelona, una companyia amb més de 150 anys d'història lligats estretament al desenvolupament de Barcelona. El Museu permet entendre com funciona una ciutat com aquesta des de la perspectiva de l'aigua, partint de la interpretació del patrimoni industrial per arribar al present i obrint finestres de reflexió envers el futur".

  presentacioCongres3

El TICCIH és un organisme internacional dedicat a l'estudi de l'arqueologia industrial i a la conservació, protecció, difusió i interpretació del patrimoni industrial. Està integrat al comitè científic del patrimoni industrial del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS), una associació civil no governamental lligada a les Nacions Unides a través de la UNESCO, i és l'única xarxa mundial d'especialistes sobre aquesta disciplina.

 

Redacció / Fotos: AGBAR

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix