Víctimes de la guerra i la dictadura de Sant Boi trenquen el silenci

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer va acollir l’acte Audiència Memorial i va comptar amb la presència d’un centenar de persones

Aquest passat divendres va tenir lloc, a la Biblioteca Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, l'acte Audiència Memorial, on ciutadans i ciutadanes del municipi que van patir les violències de la guerra i la dictadura van trencar el seu silenci i van obtenir el reconeixement de les institucions i la comunitat. La trobada va comptar amb la presència d'un centenar de persones i es van poder escoltar 12 testimonis.

memorial 1

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, i el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Puigcorbé, van assistir a l'acte. Moret va posar de relleu "aquest exercici col·lectiu de reconeixement, de reconciliació, de recuperació i de justícia que honora les víctimes que han estat invisibilitzades durant tant de temps i les seves famílies per mantenir vives les seves vides com a símbol de lluita i de resiliència."

memorial 2

L'Audiència Memorial va donar a totes aquestes persones de Sant Boi l'oportunitat de ser escoltades amb atenció i respecte per les institucions i la ciutadania, per obtenir una reparació moral i simbòlica a partir del seu testimoni lliure i afectiu. L'acte va estar precedit d'una recerca complexa per identificar i localitzar persones que van patir la violència de reraguarda (militar o dictatorial), en primera o tercera persona (familiars i descendents).

L'espai de diàleg d'aquesta Audiència Memorial va comptar amb la col·laboració de l'equip de Jordi Palou, advocat i mediador de reconegut prestigi. La iniciativa s'insereix en el Programa Municipal de Memòria Històrica (Sant Boi Recorda), de l'Àrea d'Educació, Convivència i Solidaritat de l'Ajuntament, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat-Diba

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix