Sant Climent de Llobregat potencia els seus espais agraris i forestals

L’Ajuntament ha aprovat l’inici de la modificació del Pla General Metropolità per promoure l’explotació agroforestal al municipi

Sant Climent de Llobregat és conegut més enllà de les seves fronteres, en bona part, per la producció de cireres i per disposar d’un ric entorn natural tot i trobar-se a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Amb la voluntat de potenciar l’explotació agroforestal al municipi i afavorir el conreu de cireres, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat aprovava per unanimitat ahir en ple municipal l’inici del procés de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) destinada a l’ordenació dels espais agraris i forestals amb els que compte la vila.

L’objectiu municipal és ajudar a regular i facilitar la gestió dels terrenys agrícoles  donant resposta a un deute històric amb la pagesia de la població i promovent d’aquesta manera noves oportunitats d’ocupació.

Cirerers de Sant Climent

En declaracions posteriors al ple municipal l’alcalde, Isidre Sierra, afirmava que “aquesta modificació del PGM és una aposta per potenciar i preservar el model de municipi que hem assolit. Per aconseguir-ho el futur passa necessàriament per reordenar el nostre territori. Només així podem garantir que la pagesia pugui crear treball i riquesa al voltant del producte kilòmetre 0.”

Per a establir l’ordenació dels terrenys agroforestals es durà a terme un procés de participació ciutadana que arrencarà amb una trobada informativa aquest proper 18 d’abril al Casal de Cultura. Posteriorment es redactarà un document per a l’aprovació de la Generalitat de Catalunya en què s’inclouran tant els resultats d’aquest procés com de l’estudi que realitzarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els criteris objectius que es contemplaran seran històrics, mediambientals, orogràfics, socials i econòmics.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Climent de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix