Resolució del Síndic de Greuges contra l'Ajuntament del Prat

Hi ha una disconformitat amb la manca de resposta del consistori a una sol·licitud d'activació del protocol d'assetjament laboral

El Síndic de Greuges ha mostrat la seva disconformitat amb l'Ajuntament del Prat de Llobregat per no actuar correctament davant una sol·licitud d'activació del Protocol d'assetjament laboral contra el Cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues. El Síndic ha publicat una resolució contra l'ajuntament del Prat on queda patent la deficient i irregular actuació davant una denúncia formulada per una funcionària del cos de la Policia Local el gener del 2017 contra l'inspector Cap Ramon Dosaigues.

A la resolució explica que el consistori municipal baixllobreatí no es va mostrar gaire col·laborador amb el Síndic i per aquest motiu, fins a dues vegades el Síndic es va veure obligat a reiterar la seva petició d'informació del cas, exactament el 19 de maig i 7 de novembre de 2017, donat que l'ajuntament no responia.

policia local prat de llobregat setmana de la mobilitat

Actuació irregular

El passat 18 de desembre, el Síndic va emetre una resolució on queda demostrat que l'ajuntament va actuar de forma irregular davant de la denúncia d'assetjament laboral de la sergenta contra el Cap de la policia local. A la resolució s’explica que el Protocol no va funcionar perquè “la Comissió que havia de treballar el cas, va tenir en tot moment una actuació administrativa insuficient i irregular”, segons el Síndic.

El Síndic insta, entre altres fets, a corregir certes actuacions internes del Cap de la policia contra la denunciant, com no poder obligar-la a conduir certs tipus de vehicles de motor si no ha rebut una formació prèvia adequada.

Riscos psicosocials

A més, el Síndic considera que el protocol intern d'assetjament és obsolet i genera inseguretat jurídica, i per tant han d'actualitzar-ne els seus continguts i adequar-lo, si escau, a la realitat canviant. Per últim, sol·licita que es faci una avaluació de riscos psicosocials a la Policia, donat que mai s'havia fet malgrat haver-hi una obligació legal, tal com indica la Llei de Prevenció de Riscos laborals.

Finalment, el Síndic ha resolt que es tornin a reactivar de forma immediata el protocol d'assetjament i que farà seguiment del cas.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix