S’implanta el servei de carsharing a Sant Joan Despí

L’Ajuntament ofereix a la ciutadania una alternativa de mobilitat sostenible i flexible

Des d’avui ja funciona a Sant Joan Despí el carsharing. Un servei de cotxes de flota compartida que ofereix a la ciutadania una alternativa de mobilitat sostenible i flexible. El servei es presta amb vehicles de baixes emissions i va a càrrec de l'empresa Avancar, l'operadora que va guanyar la licitació realitzada per l'Ajuntament.

L'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, ha presentat les característiques del nou servei en un acte al davant de Can Negre que ha comptat amb la presència del responsable de Mercat d'Avancar, José Loring, i del director de Comunicació de Hyunday Espanya, Juanjo Martínez.

cars sjd 2

Actualment, hi ha quatre vehicles de carsharing instal·lats a diferents punts del municipi i, en el futur, se'n preveu la incorporació de quatre més. Es tracta de vehicles híbrids de baixes emissions i baix consum de carburant.

Per utilitzar els cotxes del carsharing, cal registrar-se a l'aplicació o a la web d'Avancar, l'operador del servei. Els vehicles es poden llogar durant unes hores o durant uns dies. L'objectiu és donar servei a aquelles persones que necessiten fer desplaçaments puntuals en cotxe, ja que els permet disposar d'un vehicle a la ciutat sense haver de tenir cotxe propi.

L'alcalde, Antoni Poveda, ha explicat que aquest sistema "permet que moltes persones puguin utilitzar un mateix cotxe de baixes emissions, com una alternativa al vehicle privat de propietat que cada cop està generant més problemes a les ciutats: problemes d'espai, de cost, de manteniment, de congestió i de contaminació". Poveda ha recordat que "el vehicle privat és el principal generador d'emissions contaminants a les ciutats, tot provocant un greu problema de contaminació i una amenaça directa a la salut de les persones, amb un increment de les malalties respiratòries i cardíaques i, fins i tot, de la incidència de determinats tipus de càncers."

cars sjd 3

Mentrestant, el responsable de Mercat d'Avancar, José Loring, ha elogiat "l'aposta de Sant Joan Despí per la millora del medi ambient” i ha explicat que “el carsharing es complementa de forma natural amb el transport públic, ja que fomenta un ús més racional, convenient i eficient del cotxe."

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix