Millora l’accidentalitat viària a Esparreguera

S’ha reduït el 2017 un 5% i hi ha hagut una retallada en el nombre de víctimes en un 38%

Per quart any consecutiu no hi ha hagut víctimes mortals en accidents de trànsit a les vies urbanes d’Esparreguera al 2017. L’any passat es van succeir un total de 118 accidents de trànsit al municipi, gairebé un 5% menys que al 2017, quan se’n van produir 124. D’altra banda, el nombre de lesionats, és a dir, de víctimes, també es va reduir notablement, així com la seva gravetat, totes lleus, passant de 63 l’any 2016 a 40 el 2017, i de 2 víctimes greus el 2016 a cap el 2017. Josep Sánchez, inspector cap de la Policia Local, explica que “per a la Policia Local el més important no és la reducció del nombre d’accidents, sinó el descens del nombre de víctimes, és a dir, les persones afectades en el sinistre.”

La millora és sobretot notable a la carretera de Mas d’en Gall, on s’han obtingut els millors registres dels darrers dtoze anys. L’inspector cap de la Policia Local atribueix aquesta millora “tant al reasfaltat de la carretera i el nou peraltat del revolt on hi havia més concentració d’accidents com a les mesures de seguretat o a la conscienciació dels conductors.”.

Un dels punts més conflictius és l’antiga carretera, és a dir, l’eix de les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, que concentren el 61% dels accidents que es varen registrar el 2017 a Esparreguera, una circumstància lògica si es té en compte el gran volum de circulació que pateix aquesta zona de la vila.

D’altra banda, actualment s’està elaborant el Pla Local de Seguretat Viària, que està redactant una empresa externa en col·laboració amb l’Ajuntament, la Policia Local i el Servei Català de Trànsit i que s’espera que estigui acabat a principis de febrer. Aquest pla, per exemple, ha detectat algun punt conflictiu, com ara la cruïlla de Jocs Olímpics amb el Passeig del Castell pel nombre d’atropellaments que s’han produït en un període de quatre anys, i per tant proposarà solucions per minimitzar aquesta incidència viària.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix