La Gasol Foundation presenta el seu Pla d'Acció contra l'Obesitat Infantil

Situa Sant Boi de Llobregat al centre de les seves iniciatives pioneres que vol impulsar en col·laboració amb entitats locals

La Gasol Foundation, que va inaugurar la nova seu mundial a Sant Boi de Llobregat el passat mes de setembre, ha presentat el pla d'acció global que ha dissenyat pels propers anys a l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i a la resta del seu equip de govern. La reunió s'ha dut a terme a les noves instal·lacions de la fundació, on es troben les oficines de l'equip tècnic i un espai polivalent per desenvolupar les seves accions.

foundations santboi 2

La Gasol Foundation, que continuarà reforçant i expandint els seus programes de promoció d'hàbits saludables a la resta de l'estat, a Europa i als Estats Units, situa a Sant Boi de Llobregat el seu centre d'operacions. 'Volem que Sant Boi sigui el territori on es desenvolupin els nostres projectes pilot i on puguem encetar iniciatives pioneres per tal d'avaluar i definir intervencions que realment tinguin un impacte positiu en els hàbits dels infants i les seves famílies” ha explicat la directora executiva de la fundació, Cristina Ribes. ”Pel Pau i el Marc Gasol, Sant Boi és casa seva” - ha continuat – “Per això volem que la fundació projecti des del municipi solucions per frenar una epidèmia que afecta ja a 42 milions d'infants arreu del món.”

Primeres accions a la ciutat

L'aliança entre la Gasol Foundation i l'Ajuntament de Sant Boi s'inicia amb la col·laboració d'ambdues entitats per contribuir a les iniciatives impulsades des del servei de Cultura, Esports i Salut Comunitària i de Serveis Socials, Salut i Família. Progressivament,l'objectiu és treballar amb totes les àrees de l'Ajuntament per tal que la salut esdevingui un element clau en el disseny de les polítiques del municipi. "Per a Sant Boi és un privilegi comptar amb la seu mundial de la Gasol Foundation. Més enllà de la vinculació de la ciutat amb la família Gasol, la col·laboració que hem iniciat des de l'Ajuntament amb la fundació ens obre moltes portes per avançar en la millora dels hàbits d'alimentació saludables i la bona qualitat de vida a través de la voluntat compartida de treballar per a un Sant Boi saludable i sostenible" ha declarat l'alcaldessa Lluïsa Moret.

Entre d'altres accions, s'ha acordat la coordinació per part de la fundació de l'estudi SantBoiSà, que recull i analitza les xifres de sobrepès / obesitat infantil i els estils de vida dels infants i famílies del municipi; la implementació del Projecte SAFALÍN (Salut - Família - Infància) de promoció d'hàbits saludables per infants de 6 a 12 anys i les seves famílies en situació de vulnerabilitat a Sant Boi; i la col·laboració en el disseny del Pla de Salut de Sant Boi així com en la definició del Pla Estratègic de Sant Boi 2030.

foundations gasol 3

La clau per impulsar comunitats més saludables

El Pla d'Acció Saludable contra l'Obesitat Infantil de la Gasol Foundation es centra en impulsar accions col·laboratives i transversals per construir comunitats més saludables. En la reunió s'ha posat de manifest que és indispensable involucrar a tots els agents implicats en l'educació i desenvolupament dels infants per tal de poder generar un canvi positiu en els seus estils de vida i reduir així les xifres d'obesitat infantil. Per això les accions planificades passen per coordinar esforços amb escoles i instituts així com amb el professorat i resta d'educadors, centres d'atenció primària, centres d'investigació, entitats, empreses i comerços locals i mitjans de comunicació entre d'altres.

Redacció / Fotos: Gasol Foundatio-LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix