L’Ajuntament del Prat i la Fundació Esperanzah renoven el conveni

El consistori dóna suport a les activitats de l’entitat per promoure l’economia social i solidària, la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic i l’enfortiment i suport al teixit associatiu

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah han signat un conveni de col·laboració per promoure conjuntament l’economia social i solidària a la ciutat. Mitjançant aquest acord, el consistori baixllobregatí destinarà enguany 125.000 euros a les activitats de la Fundació Esperanzah amb aquesta finalitat.

La signatura del conveni, que ha tingut lloc a la Sala del Rellotge de l’Ajuntament del Prat, ha anat a càrrec del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Sergi Alegre, i el president del Patronat de la Fundació Esperanzah, Marcelo Montori. D’aquesta manera, es renova el conveni signat per ambdues parts el 2016 i s’incrementa d’un 25% l’aportació municipal a la fundació respecte a l’any passat, quan hi va destinar 100.000 euros.

El conveni respon a la voluntat de l’Ajuntament del Prat de Llobregat d’impulsar els projectes d’economia social i cooperativa, especialment al barri de Sant Cosme, mitjançant ajuts directes a les entitats i associacions locals que treballen en aquest àmbit. Cal tenir en compte que el Programa d’Actuació Municipal (PAM) prioritza l’establiment de convenis i altres formes de col·laboració amb les entitats del tercer sector que treballen per la cohesió social al Prat.

Som per a tothom 620x413

En aquest sentit, cal destacar que la Fundació Esperanzah és una organització sense ànim de lucre amb la voluntat de potenciar i consolidar el sector de l’economia social, solidària i el desenvolupament sostenible al Prat de Llobregat. Aposta per innovar i enfortir el teixit associatiu com a element vertebrador de la democràcia activa i participativa de la nostra ciutat i treballa per construir una comunitat basada en el bé comú, creant l’ecosistema i les estructures necessàries per fer-la possible.

Altres activitats

A més del festival, l’aportació de l’Ajuntament a la Fundació també servirà per finançar d’altres activitats per promoure l’economia social i solidària, la gestió ciutadana, la innovació per al desenvolupament local, social i econòmic i l’enfortiment i suport al teixit associatiu del Prat.

Així per exemple, properament, la Fundació Esperanzah impulsarà per segon any consecutiu la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat en el marc de la Fira Avícola del Prat, entre el 15 i el 17 de desembre, organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de l’Ajuntament. D’aquesta manera, es proposa aprofitar la gran afluència de públic de la coneguda fira del Prat per difondre els valors de l’economia social.

Entre les activitats destacades de la Fundació, també cal recordar l’Escola d’Estiu de l’Economia Social i Solidària, organitzada conjuntament amb la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya), que es preveu tingui continuïtat l’any 2018. Es tracta de la primera escola d’estiu d’aquest sector a Catalunya, que va arrencar l’any 2016 i va celebrar la seva darrera edició entre els passats 30 de juny i 1 de juliol.

 

 Redacció / Foto: Aj. Prat de Llobregat-Fundació Esperanzah
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix