Cornellà millora la senyalització del Canal de la Infanta

L’Ajuntament ha instal·lat, de moment, cinc punts informatius en el seu traçat amb l’objectiu de destacar el seu valor històric

 

L’Ajuntament de Cornellà ha completat la senyalització del traçat del Canal de la Infanta Carlota al municipi. Per tal de destacar el seu valor històric i fer-lo més visible a la ciutadania, s'han col·locant a terra unes rajoles identificatives de color blau al llarg del seu pas per Cornellà. Els ciutadans podran resseguir l'itinerari des de Can Fatjó fins a la rambla de Solanes, a tocar de l'Hospitalet de Llobregat, per conèixer alguns detalls de la història d'aquesta infraestructura que va ser el motor de la transformació econòmica i social de Cornellà al segle XIX.

rajolaCanalInfanta p

Fins ara hi havia instal·lat uns elements informatius a cinc punts del seu traçat: al límit amb Sant Joan Despí, al costat del salt d'aigua de Can Vilumara (avinguda de Can Corts), al pont Quitllet (passatge dels Alps), al pont de Can Mercader (a l'entrada nord del parc), i al pont de la rambla Solanes. També es va identificar  el tram de vianants que segueix l'avinguda de can Corts, entre el barri Fatjó i el Centre Comercial Llobregat, amb l'indicador "Passeig del Canal".

El canal, inaugurat el 1819, va propiciar l'arribada del regadiu a l'agricultura, aconseguint que els municipis de la riba esquerra del riu disposessin d'una via d'aigua permanent, que va esdevenir l'origen de la riquesa i la prosperitat econòmiques de la comarca. La construcció de diferents salts d'aigua al llarg del seu recorregut va facilitar la instal·lació de fàbriques, principalment tèxtils, que aprofitaven l'energia hidràulica per a moure les seves màquines.


Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Cornellà
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix