Cornellà, Viladecans i Esparreguera tindran farmàcies sentinella

Vigilaran el bon ús dels medicaments i determinades malalties per contribuir a avançar-se als potencials problemes de salut

Fer un seguiment específic de determinats medicaments a partir de la seva dispensació, detectar mals hàbits de la població envers els medicaments  i contribuir a la detecció precoç de la grip. Són algunes de les accions que duran a terme els farmacèutics per contribuir a millorar la salut de la població en el marc del Programa de Farmàcies Sentinelles, impulsat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i el Departament de Salut de la Generalitat.

Després de l’èxit de la prova pilot, la Xarxa de farmàcies sentinella disposarà de 60 farmàcies catalanes –tres en el Baix Llobregat- amb l’objectiu de vigilar el bon ús de medicaments i determinades malalties per contribuir a avançar-se als potencials problemes de salut. Gràcies a aquesta actuació coordinada entre els agents sanitaris, s’obtindrà informació diària i a temps real que permetrà recollir dades sobre situacions que no es poden detectar per sistemes tradicionals i, per tant, donar una resposta més eficaç des dels serveis de salut.

farmacia sentinella 2

Les tres farmàcies del Baix Llobregat són, de moment, Farmàcia 2363 (Núria Escarrer, Esparreguera), Farmàcia 1419 (Jesús Félix García, Cornellà) i Farmàcia 829 (Maria Antonio Culleré Viladecans).

En el camp de la farmacovigilància, les farmàcies sentinella aportaran un valor afegit, fent un seguiment específic de determinats medicaments que, per la seva complexitat en l’administració, perquè s’han comercialitzat recentment o per completar els estudis de seguretat a partir del seu ús a llarg termini, requereixen d’una especial vigilància.

Per últim, a través de la xarxa de farmàcies sentinelles també es persegueix detectar i registrar la sospita d’abús o ús desviat de medicaments amb una finalitat no terapèutica. Amb aquesta acció, donen suport a l’Observatori de Medicaments d’Abús (OMA) en la seva tasca com a òrgan de vigilància epidemiològica i també en el seu estudi del consum a nivell poblacional.

Fotos: Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix