La CUP-Poble Actiu denuncia “cobraments poc ètics” de directius de l’AMB

Segons la formació política entre Antonio Balmón, Antoni Poveda i Ramon M. Torre haurien passat factures per valor de 12.700 euros en menjars i viatges

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat a enviar els rebuts dels tributs metropolitans anuals. Coincidint amb això, la CUP-Poble Actiu ha denunciat públicament el pagament de dinars i despeses -reunions i viatges- amb diners públics que el govern de l’AMB ha abonat fora de les dietes i subvencions establertes als diferents grups polítics metropolitans

Restaurants exclusius

Segons una informació publicada a El Nacional.cat, la CUP-Poble Actiu ha denunciat despeses "poc ètiques" de més de 20.000 euros que consellers i alts càrrecs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona van carregar a l'entitat pública des del 2016. Entre aquestes despeses, hi ha menjades en locals exclusius, viatges i reunions. La formació denuncia aquestes pràctiques dutes a terme per representants de diferents grups polítics que passaven les factures a la institució o, directament, gaudien de targetes Visa amb càrrec a l’AMB. Entre els establiments on s'han fet les despeses, hi ha locals exclusius com el restaurant Set Portes, el del Real Club de Polo de Barcelona, o Can Domingo de Sant Just Desvern.

poveda balmon 2

Segons la CUP-Pobla Actiu I El Nacional.cat, tres alts càrrecs de la institució disposen d'una targeta de crèdit pròpia. Es tracta del vicepresident i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón (PSC), el vicepresident de Transport i Mobilitat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda (PSC), i el gerent de l'entitat supramunicipal, Ramon M. Torra. Les seves despeses són de 12.700 euros, dedicats a menjars i viatges. A l'AMB més enllà dels immensos sous que cobren alguns dels directius, de les subvencions als grups polítics i de les generoses dietes als consellers i conselleres hi ha qui creu adequat cobrar-se sobresous en dinars pagats amb diners públics.”, manifesta la CUP-Poble Actiu.

Entesa, PDeCAT, PP i PSC

A més, segons els detalls aconseguits pel grup, que va reclamar aquesta informació, Entesa (Barcelona en Comú) va passar factures per valor de 3.806 euros, el PDeCAT de 3.657 euros, el PP de 213 euros i el PSC de 43 euros. Això suma uns 7.719 euros de fons públics, a part de les dietes i subvencions que els grups ja reben per dedicar a aquestes despeses.

despeses grups politics fora de dietes

La CUP-Poble Actiu considera aquestes despeses d’"excessius, injustificats i fora de lloc” i afegeix que “les males pràctiques continuades blindades pels mecanismes institucionals i l'opacitat de certes administracions ens posen alerta i ens obliguen a fer públiques situacions que considerem no ètiques. En un context de crisi i estafa econòmica ens trobem unes administracions públiques on l’ombra de l'opacitat s’estén per tot arreu com una taca d’oli. I en aquest marc, considerem injustificades i fora de lloc les despeses excessives i les pràctiques allunyades d’un bon govern, transparent i democràtic.”

Exigències i aclariments

La formació ja ha demanat explicacions dels grups polítics responsables d'aquests cobraments, així com la depuració de responsabilitats al govern de l'AMB per als pagaments efectuat i posar els mitjans necessaris per eliminar amb aquestes pràctiques. Així mateix volem deixar clar que tots els Consellers i Conselleres de la CUP Poble Actiu a l'AMB donen íntegrament les dietes cobrades per assistència als Plens de l'AMB a les candidatures locals dels seus pobles o ciutats. Els assessors de la CUP Poble Actiu a l'AMB tenen el sou limitat a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional tal com indica el codi ètic de la formació.

La CUP Poble Actiu ja ha demanat controlar les despeses de les subvencions metropolitanes als grups polítics per si cal fer una reducció d’aquestes.

La Premsa del Baix es va posar en contacte amb l'AMB que no va voler fer cap tipus de rèplica al respecte.

Redacció / Fotos: Arxiu-El Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix