Una escola de Castelldefels haurà de fer el 25% de les classes en castellà

Un ordre judicial ha donat la raó a un grup de famílies d'una escola pública de Castelldefels que van presentar una denúncia que ho demanava

La demanda judicial d'algunes famílies de l’escola Josep Guinovart de Castelldefels obliga a fer un 25% de les classes en castellà a les aules on siguin aquests alumnes., segons informa la CCMA. El centre escolar ja ha avisat els pares que hauran de comprar alguns llibres en castellà. A l'escola hi estudien uns 300 alumnes. El curs passat, els pares d'una seixantena van demanar al centre un canvi en el model lingüístic, per tal de donar més importància al castellà. Davant la negativa de la direcció, aquestes famílies, una trentena, aixoplugades per l'Assemblea per una Escola Bilingüe, van decidir portar la seva reclamació als tribunals.

576 1498582619z1

La sentència, segons la CCMA, afectarà la meitat dels alumnes, els que comparteixen classe amb alguna família que havia presentat demanda al jutjat, i el canvi de llengua també comportarà canviar els llibres de text.

De moment, l'escola ha rebut cinc sentències que obliguen tota la classe de l'alumne que ho ha demanat a fer el 25% de les classes en castellà. Això vol dir que a part de l'assignatura de llengua s'han de fer també les matemàtiques o el medi en aquesta llengua. Al setembre, la meitat de classes d'aquesta escola hauran de fer més hores en castellà, però com que encara hi ha diverses denúncies en tràmit quan arribi la sentència la mesura encara podria afectar més cursos.

IMG 8343 1210x423

Segons la direcció del centre, que no està autoritzada a fer declaracions, els bons resultats dels alumnes en les tres llengües -català, anglès i també castellà- avalen un model lingüístic que ara es veuen obligats a canviar. A tot Catalunya, una dotzena d'escoles es troben en la mateixa situació.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix