Castelldefels i Generalitat estudien la pacificació d'una autovia C-31

Han acordat la ceració d'una taula de treball per estudiar la viabilitat del projecte

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, juntament amb la regidora de Presidència i Comunicació, Maria Miranda, el regidor de Mobilitat i Territori, Xavier Amate, i el regidor d'Urbanisme i Obres, Ramon Morera, es van reunir el passat 11 de maig amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, per demanar la pacificació de l’autovia C-31 per tal d'aconseguir una via més amable, almenys al seu pas per Castelldefels.

“La resposta ha estat molt positiva”, valora l'alcaldessa Candela López. Fruit de la reunió, es va acordar la creació d'una taula de treball per estudiar-ne la viabilitat i veure quan i quines accions es poden portar a terme. “Crec que és una bona notícia per a Castelldefels si aconseguim permeabilitzar la C-31 i trencar amb una barrera arquitectònica”, afegeix López. Aquesta demanda vol donar resposta a les propostes que van sortir del Pla de Mobilitat, elaborat a partir d'un procés participatiu, i també de la necessitat per portar a terme el projecte de remodelació de l'avinguda de la Pineda.

c 31 castefa

D'altra banda, els representants del consistori també van reclamar més freqüència de trens a l'estació de Platja de Castelldefels i van posar sobre la taula la possibilitat de soterrar les vies del ferrocarril. Pel que fa a la primera demanda, des de la Generalitat van assegurar que ja estan realitzant un estudi per fer-ho possible i que podria veure la llum a partir de l'any vinent. Quant al soterrament de les vies, Infraestructures i Mobilitat va mostrar predisposició a col·laborar en la redacció del projecte.

Finalment, la Generalitat va assegurar que aviat presentarà al govern municipal el projecte de la nova C-245 perquè des del consistori es facin les observacions oportunes. “Hem d'analitzar bé l'afectació per a Castelldefels i el cost, ja que el projecte és finançat per l'Ajuntament”, explica l'alcaldessa.

Modificar el Domini Marítim Terrestre

D'altra banda, l'alcaldessa Candela López, i el regidor de Platges, Xavier Amate, es van desplaçar a Madrid per reunir-se al Ministeri de Medi Ambient amb la subdirectora general de Domini Públic Marítim-Terrestre, Josefa Solernou, amb l'objectiu de demanar la modificació del Domini Marítim Terrestre, línia que marca que a partir d'aquest límit queden afectats 20 metres on no es pot realitzar cap tipus d'actuació. “Ens van autoritzar a fer-ho en el primer tram, que permetrà arreglar la part del parc del carrer 11. No obstant això, hem de fer els tràmits legals per justificar la importància de fer-ho també al tram dos, ja que en aquest tram l'actual domini impossibilita la rehabilitació i adequació dels edificis de primera línia de mar”, manifesta López.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix