Reconeixement a l’IES Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts

Durant l’acte de la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, el centre educatiu baixllobregatí va rebre un diploma que certifica la seva qualitat (ISO 9001)

Un total de 330 centres educatius públics i privats de Catalunya, amb més de 750 responsables de la seva gestió i la coordinació, van assistir a la XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que enguany es va centrar en la interacció dels centres educatius amb els seus grups d’interès. L’acte, que va tenir lloc a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, el va inaugurar el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet.

La Jornada de Qualitat a l’Ensenyament té com a objectius atorgar reconeixement als centres que han assolit fites en la seva gestió i també poder compartir experiències de gestió, d’organització i d’innovació educativa. En aquest sentit, es van lliurar un total de 14 diplomes de reconeixement als centres del Servei educatiu de Catalunya -10 centres públics i 4 centres concertats- que van assolir les certificacions de qualitat: 10 en ISO 9001 i 4 en e2cat. Cal destacar que l’únic centre educatiu baixllobregatí que va rebre un diploma ISO fou l’IES Gabriel Mistral de sant Vicenç dels Horts.

Les ponències de la jornada van anar a càrrec del director de Polítiques Educatives de la UNESCO, Francesc Pedró, qui va oferir “El professorat i la qualitat educativa: què ens en diu la recerca internacional?”, de la presidenta executiva de l’empresa Sellbytel, Helena Guardans, qui va tractar sobre “Què esperen les empreses i organitzacions del sistema educatiu?” i del president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, qui va parlar de “Les famílies i el sistema educatiu”.

La XIV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament va cloure amb un “Work-cafè” amb una presentació simultània de 50 temes de bones pràctiques educatives i de gestió. La cloenda l’ha va fer el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons. També hi ha intervingut el subdirector general de Programes, Formació i Innovació, Estanislau Vidal-Folch, qui ha presentat el Projecte de qualitat i millora contínua.

Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC)

La Jornada de Qualitat es troba integrada en el Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC), que té com a objectiu ajudar als centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar de manera contínua els seus sistemes de gestió per tal d’aconseguir l’excel·lència en els resultats educatius. El PQiMC treballa amb més de 160 centres de diferents tipus i etapes educatives. En aquests moments 120 centres disposen de la certificació d’assegurament de la qualitat, dels quals 19 estan acreditats, a més, amb sistemes de gestió d’excel·lència.

El desenvolupament del PQiMC es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió, acompanyats per un coordinador, treballant en equip, compartint aprenentatges i afavorint l’intercanvi d’experiències entre els centres que en formen part.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix