Sánchez reclama a l’Autoritat Portuària que freni la regressió de la platja

El director del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell, s’ha compromès davant l’alcaldessa de Gavà a demanar al Govern central l’elaboració d’un estudi que analitzi el funcionament de la dinàmica del litoral.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha traslladat al director general de l’Autoritat Portuària de Barcelona, José Alberto Carbonell, la necessitat d’adoptar mesures urgents per corregir i evitar el procés de regressió de la platja de Gavà. Un fenomen que, segons estudis encarregats tant per la Generalitat de Catalunya com pel mateix consistori baixllobregatí, s’atribueix bàsicament a l’ampliació del Port i a la manca d’efectivitat de les mesures correctores adoptades.

Si bé a la reunió celebrada a l’Ajuntament el director del Port no ha reconegut explícitament la responsabilitat de la infraestructura en el fenomen de regressió de les platges, s’ha compromès a traslladar al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient la necessitat d’elaborar un informe que analitzi el funcionament de la dinàmica del litoral del sud de l’àrea metropolitana i que, a partir d’aquí, es plantegi, si escau, la modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de les obres d’ampliació del Port, tal com reivindica Gavà.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ha valorat positivament “la sensibilitat i el compromís” del director del Port. Sánchez s’ha mostrat convençuda que “a partir del nou informe s’haurà de corregir la DIA perquè les mesures que s’han aplicat fins ara no són sostenibles ni des del punt de vista ambiental ni des del punt de vista econòmic”. Per a l’alcaldessa de Gavà, les intervencions puntuals que s’han fet fins ara són insuficients. “Aquestes intervencions, com la que va tenir lloc el passat hivern gràcies a la insistència de l’Ajuntament i de diferents entitats i grups, han aconseguit contenir el fenomen de regressió que s’havia manifestat de manera més intensa en els darrers anys. Però no estem satisfets amb això. Volem avançar-nos i evitar que d’aquí 20 o 30 anys ens quedem amb una platja més minsa o pràcticament inexistent en algun punt concret del nostre litoral. I per això calen mesures oportunes i eficaces.”

Declaració política

A la mateixa reunió, Raquel Sánchez també ha informat el director general de la recent aprovació, per part del Ple municipal, d’una declaració política en suport de mesures per evitar i corregir la regressió a la platja de Gavà. Al text s’insta al Govern central a impulsar les mesures oportunes per evitar la regressió litoral i restituir la realitat preexistent a la platja de Gavà tenint en compte les propostes contemplades a l’estudi encarregat per l’Ajuntament al Centre d’Investigació Costaners al maig de 2013.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix