L'Aeroport de Barcelona-El Prat realitza un simulacre general d'emergència

Prop de 400 persones han participat en la pràctica on s’ha simulat un avió que se surt de pista i pateix una col·lisió  durant la maniobra d’aterratge.

L'Aeroport de Barcelona-El Prat, seguint el programa establert en el seu Pla d'Emergències Aeronàutiques, va realitzar ahir un simulacre general d'accident d'aeronau organitzat per AENA i Protecció Civil de la Generalitat amb l'objectiu d'avaluar els procediments d’actuació i coordinació establerts. L’exercici ha permès analitzar l’eficàcia dels mateixos i el grau de coneixement i integració de tots els col·lectius i organismes implicats en l’atenció d’una emergència aeronàutica a Catalunya.  En total hi han intervingut prop de 400 persones entre intervinents, observadors i figurants.

El Pla d'Autoprotecció de l'aeroport, integrat en el Pla Especial per a Emergències Aeronàutiques a Catalunya l'AEROCAT, s'elabora per minimitzar les conseqüències que es poden donar en cas d'accident aeri. El seu objectiu se centra en dos apartats: la protecció de les persones i béns que es puguin veure implicats i, d'altra banda, la mínima afectació de l'operativa aeroportuària.

Simulacro Bcn 160531 8

Amb aquest exercici l'Aeroport de Barcelona-el Prat compleix la normativa de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) respecte a la planificació de les emergències als aeroports, segons la qual s'han de realitzar periòdicament simulacres generals d'accidents d'avions de passatgers a les seves instal·lacions.

El simulacre, organitzat per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i AENA (aeroport de Barcelona-El Prat), ha comptat amb la col·laboració de la Delegación del Gobierno a Catalunya i hi han participat l’Aeroport de Barcelona-El Prat, Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Policia Local i Protecció Civil del Prat de Llobregat (amb 6 efectius), Institut de Medicina Legal de Catalunya, Creu Roja, TF d’emergències 112 de Catalunya, i Col·legi Oficial de Treballadors Socials de Catalunya, Cuerpo Nacional de Policía i Guardia Civil.

Simulacro Bcn 160531

Escenari

L'exercici ha simulat la col·lisió d’un avió model Airbus 319 amb 49 passatgers i 6 tripulants que ha perdut el tren d’aterratge en tocar terra, perdent combustible i provocant un incendi. Tal com estava previst, l'exercici del simulacre no ha afectat l'operativitat diària de l'Aeroport de Barcelona-el Prat.

Redacció / Fotos: AENA


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix