Tot a punt per a la 46a Fira de Sant Isidre de Viladecans

Demà, 14 de maig, a les 11 hores, té lloc la inauguració d’un certamen que enguany potencia el sector agroalimentari i comercial, així com de la 15a Mostra d'Entitats de la ciutat.

La Fira de Sant Isidre compleix 46 anys d'història -i la Mostra d'Entitats en fa ja 15- amb la ciutat fent gala de la seva vitalitat a l'entorn de la festivitat del patró de la pagesia. Demà dissabte, dia 14 de maig, l'alcalde Carles Ruiz obrirà un dels esdeveniments ciutadans més destacats, conjuntament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura. Serà a les 11 del matí al recinte de Cúbic i del parc de la Marina.

La presència de Josep Rull a la fira ve precedida de la presentació, avui mateix, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, del projecte de construcció del carril bus segregat per la C-245, a més dels compromisos de realitzar un estudi integral de la mobilitat dels municipis del Delta i de l'elaboració, per part de la Generalitat, del projecte d'obres del metro del Delta, a l'espera que l'Estat el doti de pressupost. L'estada del conseller a la Fira, doncs, ve acompanyada de notícies.

El tomàquet i la carabassa, estrelles gastronòmiques de la Fira

Viladecans incorpora enguany novetats per assaborir encara més la Fira de Sant Isidre. Aquesta cita per a tota la família, que mostra l'activitat agrícola, comercial i associativa del municipi, amplia els espais agroalimentari i comercial i organitza diferents activitats a l'entorn del tomàquet i la carbassa, conreats a l'horta local.

L'espai agroalimentari creix enguany fins al parc de la Pau, on tindrà lloc diumenge al matí un esmorzar de pagès organitzat per la Cooperativa Agrícola (tiquets, a 3 euros, als Mercats Municipals i als punts d'informació de la Fira, fins a exhaurir existències), i també s'hi faran tallers infantils les tardes de dissabte i diumenge. Aquests tindran com a protagonistes el tomàquet o la carabassa, igual que altres activitats de l'espai agroalimentari dins de l'edifici firal Cúbic, com un taller de postres (dissabte, a les 19 h) i un showcooking (diumenge, a les 11.30 h). Per altra banda, el ja tradicional Mercat de Pagès té amb més parades en aquesta edició.

El producte agrícola també serà un gaudi per a la vista amb el Concurs Exposició de Fruits del Camp, on s'exposaran durant tot el cap de setmana més d'una vintena de muntatges artístics elaborats a base d'hortalisses, verdures i cereals  tot conformant interessants i sorprenents propostes.


Carpa d'espais temàtics comercials

Per una altra part, l'Espai del Comerç també creix i incorpora una carpa on hi ha zones temàtiques sobre noces, moda, infants i salut i bellesa, a més d'un escenari on es faran desfilades a les tardes. A més, enguany s'estrena un apartat per a empreses innovadores amb segell viladecanenc, que mostraran la seva activitat a la Fira perquè la gent les conegui.

La cita vol ser més participativa que mai perquè l'estand municipal estarà destinat enguany a que la gent digui la seva sobre el Pla d'Actuació Municipal 2016-2019 de l'Ajuntament. A través de diferents activitats per a tota la família, els visitants podran prioritzar les accions previstes pel Govern Municipal i proposar-ne de noves.

La Mostra d'Entitats promou 'un repte de nassos'

De fet, la ciutadania és un motor d'aquesta celebració, i molt especialment de la Mostra d'Entitats, que arriba a la seva quinzena edició com a aparador de l'activitat de l'associacionisme local. En aquest espai, tant els expositors com l'ampli programa d'activitats programades, permeten els visitants conèixer l'àmplia oferta de propostes a la ciutat i, qui sap, potser descobrir-hi noves aficions.

A més, la Mostra organitza per tercer any el Repte de la Fira.Enguany, l'aposta és reunir 1.500 persones amb un nas de color verd, dissabte a les 19.45 hores, en el que s'ha anomenat 'Un repte de nassos'. Per a més informació sobre la programació d'activitats de la Fira i la Mostra, podeu consultar-la al web municipal www.viladecans.cat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix