Begues i Castelldefels celebren l’Aplec de Bruguers

Aquest esdeveniment, que els dos municipis organitzen en anys alterns, es fa coincidir amb la celebració de la segona pasqua.

El proper diumenge dia 15 de maig se celebrarà l’Aplec de Bruguers. Es tracta d’una trobada que organitzen, en anys alterns, els ajuntaments de Begues i Castelldefels i que, habitualment, es fa coincidir amb la celebració de la segona pasqua.

L’Ermita de Bruguers serà l’escenari d’una jornada plena d’activitats populars i tradicionals que començarà a les deu del matí amb una missa solemne que comptarà amb la participació de la Coral Margalló de Castelldefels. Un cop finalitzada la celebració, els assistents podran gaudir d’un concert de cant coral que anirà a càrrec de les corals Marinada i Germanor, de Castelldefels, i la Coral Montau, de Begues.

Participació d’entitats i col·lectius locals

Un dels trets més característics de l’aplec és sempre la important implicació i participació de les entitats i col·lectius locals. A partir de les 12 h del migdia hi haurà actuacions diverses com el Ball de Gitanes, amb cintes i panderetes, el ball de bastons, a càrrec de la Colla Jove de Castelldefels, i els gegants Arnau i Jordana, barons d’Eramprunyà. No faltaran Els Encantats de Begues i els Castellers de Castelldefels que estaran acompanyats, respectivament, pels Grallers de Torrelles i els de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels. A partir de les 14 h del migdia està previst organitzar una botifarrada amb mongetes per a tots els assistents. Posteriorment, a partir de les 16 h de la tarda, els visitants podran participar en una ballada de sardanes.

Commemoració

L’Aplec de Bruguers vol commemorar el trasllat de la imatge de la Mare de Déu de Bruguers des d’un antic emplaçament destruït durant la guerra civil catalana del segle XV a la capella actual, situada al costat de la carretera de Gavà a Begues. La imatge és venerada per les poblacions que formaven part de l’antiga baronia d’Eramprunyà que són Gavà, Castelldefels, Begues, Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

Redacció / Foto: Aj. Esparreguera


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix