Cornellà va acollir el Dia de les Esquadres lliurant 235 felicitacions

L'acte va aplegar 800 persones a l'Auditori, i al qual han assistit 800 persones i es van lliurar 235 felicitacions.

El Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya Miquel Àngel Escobar Gutiérrez va presidir l'acte institucional del dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) a l'Auditori de Cornellà acompanyat de l'alcalde, Antonio Balmon Arévalo. A l'acte també van assistir la cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, comissària Cristina Manresa, i intendent Antoni Antolín, entre altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d'Esquadra.

Esquadres2016

Minut de silenci

L'acte s'ha iniciat amb un minut de silenci dedicat a totes les víctimes de violència masclista i especialment a la que va perdre la vida a Sant Feliu de Llobregat dijous passat. Durant el seu parlament d'apertura, la comissària cap de la RPMS ha destacat l'especial atenció que hem de tenir tots amb aquesta xacra de la nostra societat actual, així com manifestar de forma pública el ple suport del cos a les famílies de les víctimes.

D’altra banda, l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va destacar la coordinació i la bona predisposició dels diferents cossos policials presents a la ciutat, així com la necessitat de mantenir i fomentar el respecte i la valoració de la tasca policial en qualsevol punt del territori.

En el transcurs de l'acte es van lliurar 235 felicitacions a membres del cos de Mossos d'Esquadra, a 11 membres del personal d'administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, dos del cos de Protecció civil i a cinc guàrdies urbans, dos de l'Hospitalet i tres de Cornellà. També han estat distingits 20 membres de les policials locals de l'Alt Penedès, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sitges, Garraf, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, i un jutge del partit judicial de Martorell. També van rebre homenatge 12 ciutadans que han protagonitzat actuacions meritòries amb les quals han contribuït que els Mossos d'Esquadra hagin pogut donar un millor servei públic.

Acte central

En l'acte central de les Esquadres, que es va celebrar el passat dia 11 d'abril a Barcelona, es van concedir 16 medalles a membres de la Regió Policial Metropolitana Sud, a destacar l'acció meritòria d'un mosso de la comissaria de l'Hospitalet  de Llobregat que va resultar greument ferit en acte de servei, motiu pel qual se li ha concedit la medalla d'or distintiu vermell, màxima distinció que atorga el cos.   

Esquadres2016 2

Finalment, el Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya Miquel Àngel Escobar Gutiérrez va parlar del prestigi i el reconeixement que gaudeix actualment el cos de Mossos d'Esquadra, fins i tot a nivell internacional, gràcies a la tasca diària i constant de tots els seus membres. També va voler destacar les paraules del president de la Generalitat a l'acte central celebrat a Barcelona, en què feia especial esment que, gràcies a la tasca que desenvolupen els mossos, hem assolit com a societat catalana un nivell òptim de seguretat a totes i cadascuna de les comarques i poblacions de Catalunya.

Actuació de Lucrècia

La cloenda de l'acte ha anat càrrec de la cèlebre cantant, actriu i compositora cubana Lucrècia Pérez Sáez, més coneguda només pel seu nom, Lucrècia, que ha obsequiat als presents amb una interpretació del seu ampli repertori musical.

 

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix