El Sant Joan de Déu de Martorell, hospital associat universitari

El conveni amb la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya té una durada de cinc anys.

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) van signar ahir un nou conveni que permetrà als alumnes dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia i Podologia realitzar les seves pràctiques en les àrees docents, sanitària i d’investigació del centre sanitari. El conveni té una durada de cinc anys i es crearà una comissió mixta per enfortir les sinergies entre els dos ens.

Aquest conveni permet a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell que es converteixi en hospital associat universitari. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, ha assegurat que “té tres aspectes positius: el primer, que l’hospital serà associat a la universitat; el segon, les sinergies que hi ha entre les dues institucions dins el món de la salut, el coneixement i la recerca i, el tercer, és que aquest conveni farà que molts estudiants de Martorell tinguin com a prioritat aquesta universitat davant la possibilitat de fer pràctiques a l’hospital.”

Objectiu

En  matèria assistencial, el conveni té com a principal objectiu cooperar perquè la investigació i l’ensenyament relacionats amb les ciències de la salut s’utilitzin en l’assistència sanitària a l’hospital. Montaña diu que “l’acord substitueix un anterior conveni signat entre l’hospital i la Fundació Universitària del Bages per regular les pràctiques dels alumnes i n’amplia els continguts als àmbits assistencials i d’investigació. L’objectiu és tenir molta presència en el territori”.

En l’àmbit docent, l’acord té com a finalitat garantir la formació pràctica, clínica i sanitària dels alumnes de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, però també preveu accions perquè els professionals de la salut de l’hospital apostin per la seva qualificació professional i per la seva funció docent.

La institució universitària es compromet a reservar una quota de places en els seus programes de doctorat o equivalents en l’àmbit de reservar una quota de places en els seus programes de doctorat o equivalents en l’àmbit de les ciències de la salut per al personal i residents de l’Hospital que vulguin obtenir el títol de doctor.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix