Els cervellonencs tenen una cita amb les urnes el 7 i 8 de maig

El Ple de l’Ajuntament va aprovar la consulta popular no referendària sobre l’ampliació de la pedrera d’El Telègraf.

El Ple de l’Ajuntament de Cervelló ha aprovat la iniciativa institucional per a la convocatòria d’una consulta popular no referendària per possibilitar una futura ampliació de l’activitat d’extracció d’àrids i graves a la Pedrera d’El Telègraf ubicada al terme municipal. L’acord va ser aprovat per 8 vots a favor (4 del PSC-M’estimo Cervelló a manca d’una regidora, 2 de CiU, 1 de Cervelló sí es pot, i 1 de Ciutadans) i 4 en contra (ERC).

La consulta per recollir l’opinió dels ciutadans sobre la pedrera es farà el cap de setmana del 7 i 8 de maig, en unes urnes que s’instal·laran davant del consistori municipal. Els ciutadans majors de 16 anys podran respondre a través d’una papereta si estan d’acord amb la modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar l’ampliació de la pedrera. El procés per a l’exercici del dret a decidir a favor o en contra de l’ampliació serà democràtic i garantirà la pluralitat i el respecte per a totes les opinions. El pronunciament que en resulti es considerarà l’expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan la participació en el procés superi el 15% i el resultat sigui com a mínim d’un 50% del posicionament en un sentit o altre.

Àrea afectada

La modificació proposa que la superfície de 27,54 hectàrees actualment classificada com zona forestal dins de l’espai d’interès natural ‘Muntanyes de l’Ordal’ passi a classificar-se com zona extractiva. La classificació de tal sòl permetria la futura ampliació de la pedrera El Telègraf, actualment emplaçada en una finca confrontant, prèvia obtenció dels permisos i autoritzacions oportunes per a exercir l'activitat d'extracció d'àrids i graves que desenvolupa en l'actualitat l’empresa Pedrera de l’Ordal.

L'àrea afectada per la modificació puntual s'ubica entre dues pedreres, una en explotació actualment, i s’intervindria com a màxim en unes 12,6 hectàrees. L'ampliació de les activitats no representaria un increment de l'activitat extractiva sinó la continuïtat d'una explotació establerta des de fa molts anys en el territori, ja que existeix activitat extractiva històrica implantada i integrada des del 1957. La proximitat a l’antiga explotació farà possible la utilització dels mateixos equips de procés i serveis generals, evitant la necessitat d’una nova ocupació de l’espai per acollir-los. Les finques afectades disposen dels necessaris recursos miners i per la seva orografia, ubicació i característiques permeten l'extensió de l'actual activitat extractiva, sense grans dificultats i amb relatiu impacte mediambiental i visual.

Les activitats extractives estan previstes tant en el PEIN com en el planejament urbanístic del Cervelló, ja que és un dels municipis que figuren a l’annex de la Llei de Catalunya 12/1981 de 24 de desembre, per la qual s’estableixen normes addicionals de protecció dels espais d’especial interès natural afectats per activitats extractives. L’Ordal és classificat com a un d’aquests espais i, en conseqüència, les activitats extractives que s’efectuïn estan sotmeses a allò que disposa aquesta Llei i les reglamentacions que la desenvolupen. Les activitats extractives de qualsevol mena estan subjectes al previ atorgament de llicència municipal urbanística pel que fa a l’ús urbanístic i a les obres i a la llicència municipal d’activitat, sense perjudici de la necessària autorització d’altres entitats i organismes. L’atorgament de la llicència municipal estarà subordinada al compliment del respecte a les condicions paisatgístiques rurals pròpies de la zona, la conservació dels boscos i de les arbrades i la no contaminació de les aigües.

Redacció / Foto: Ajuntament de Cervelló

 

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix