La seguretat l'any 2015 va millorar a Esplugues de Llobregat

El Consell Municipal de Seguretat Ciutadana va presentar les xifres on les dades són les millors dels darrers anys, ja que mostres una progressiva millora en els índexs de conflictivitat i de qualitat de vida a la ciutat.

El Saló de Plens de l'Ajuntament d’Esplugues va ser escenari del Consell Municipal de Seguretat Ciutadana per fer públiques les dades de l'any 2015. Un acte obert al públic i es va van donar a conèixer les dades presentades des de la Policia Local d'Esplugues, Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia.

Més seguretat ciutadana

Per una banda, l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana s'ha assolit amb un augment de dispositius policials conjunts, la reducció de l'índex de criminalitat del 15,6% respecte al 2014, segons dades dels Mossos d'Esquadra, i un bon nivell de resolució a les detencions. L'índex de criminalitat resta establert en 44,1 fets il·lícits penals/1000 habitants, una dada de referència que ens situa per sota en la comparativa amb els municipis de l'entorn i del conjunt de Catalunya.

Una comparativa elaborada pels Mossos d'Esquadra entre les xifres de 2014 i les de 2015 a Esplugues que ahir van fer pública, mostra el descens dels robatoris amb força en 4 de les 5 categories, que en global s'han reduït en un 33,6%: a l'interior de vehicles (-49,1%), a domicilis (+10,1%), a establiments (-47,3%), a empreses (-67,9) i altres (-8,3).

Descens dels accidents de trànsit

Pel que fa a la seguretat viària, s'ha treballat per aconseguir un descens sostingut de la sinistralitat, assolint una reducció del nombre total d'accidents d'un 18,15%, la reducció del nombre total d'accidents amb víctimes d'un 11,21% (cap mort i 16 ferits greus) i l'índex sinistralitat viària més baix dels darrers 5 anys (2,25 accidents amb víctimes per cada 1000 habitants). Tot i la millora de les dades, hi ha una xifra preocupant: l'increment d'un 20% en accidents en què estan implicats vehicles de dues rodes.

Bon nivell de pacificació

També baixen a Esplugues tots els indicadors associats a la convivència: nombre de trucades telefòniques, nombre de requeriments urgents i no urgents número de queixes assignades a Policia Local. Hi ha hagut un increment d'un 25% del nombre serveis d'ajut a la ciutadania, el 45,39% envers persones grans. I, gràcies a l'anticipació als conflictes amb llocs d'actuació prioritària de caràcter estacional, els actes vandàlics han baixat un 29,5%.  També s'ha reduït el nombre de denúncies per infracció a l'ordenança de convivència ciutadana en un 11,20% (587 denúncies). La Policia Local ha dedicat el 66,74% del temps a activitats dins d'aquest àmbit. En conjunt, les dades mostren una progressiva millora en els índexs de conflictivitat i de qualitat de vida a Esplugues.

Precisament el 2015 la Policia Local d'Esplugues va obtenir els millors resultats dels darrers anys en l'enquesta de satisfacció ciutadana, amb una nota de 7,1 en Seguretat ciutadana i de 6,8 en Seguretat viària.

Redacció / Foto: Esplugues.com

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix