Sant Boi es converteix en un gran aparador comercial durant tres dies

La Fira de la Puríssima arriba a la seva seixanta-novena edició amb un total de 481 expositors.

Durant els pròxims tres dies, Sant Boi de Llobregat es convertirà en la gran fira de Catalunya. Del 6 a 8 de desembre se celebrarà una de les fires més antigues del nostre país i que, enguany, arriba a la seva seixanta-novena edició. Estem parlant de la Fira de la Puríssima. Un total de 481 expositors (120 de Sant Boi) es repartiran en 11.900 m2 d’exposició. “Volem que sigui una fira innovadora, que miri al futur sense oblidar el seu caràcter tradicional i el seu espai de trobada”, explica l’alcaldessa, Lluïssa Miret. Els organitzadors preveuen la presència d´unes 260.000 persones amb un impacte econòmic de 5,5 milions d’euros.

D’altra banda, el cartell d’aquesta edició torna a ser el resultat d’una iniciativa social. Les il·lustracions les ha fet un grup de pacients del complex assistencial Benito Menni que han participat en tallers de dibuix i pintura dirigits per Diego Mallo. La composició final és obra de la dissenyadora local Marta Guijarro.

La gastronomia i tallers infantils

La gastronomia serà una de les novetats de la Fira 2015. Al bell mig del nucli històric (plaça de la Constitució, plaça de l’església i Museu de Sant Boi). Hi haurà Mercadal Gastronòmic, amb tres propostes de noms ben apetitosos: la primera Mostra Food Trucks (set caravanes de menjar i alguna sorpresa afegida), la segona Fira de la Cervesa Artesana (quinze productors i més de quaranta varietats de cervesa) i l'Espai Viu Cult (‘terrassing’ al Museu, amb tast de vins i caves al ritme d’interessants actuacions musicals). A més, s’organitzarà un esmorzar popular de pagés on se servirà un vi produït precisament en el municipi.

La Carpa fresca també es trasllada, en aquest cas davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Es podrà trobar productes frescos de la Cooperativa Agrària Santboiana i fruita del Mercat de Pagès. Hi haurà molts tallers per a infants i famílies i, a l’Espai Gastronòmic, showcooking i tast de productes del camp. La tradicional Exposició de verdures i fruites estarà decorada enguany a l’estil dels antics mercats.

El Taller de granja es trasllada al parc de la Muntanyeta (al costat del llac) per guanyar espai. Una activitat ideal perquè els més menuts vegin de ben aprop els animalons i fins. Hi haurà tallers per a les famílies.

La comarca

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat tindrà enguany un estand a la fira per donar a conèixer els principals atractius de la comarca. Totes les rutes, els llocs d’interès, les activitats, els restaurants i els allotjaments (Demana el teu tiquet família gratuït per visitar els espais més emblemàtics de la comarca i participa en el sorteig d’un pack de visites familiars a Sant Boi)... Es podrà trobar al carrer de Baldiri Aleu.

Entitats, joventut i gossos

A l’Espai d’Entitats hi haurà estands d’una vintena d’associacions de la ciutat dels àmbits de la salut, la cooperació, la igualtat i la inclusió social. Hi ha previst molts tallers per a petits i grans: atrapasomnis amb mandales, joguines tradicionals, guarniments de Nadal, tai­txí, elaboració de clauers, cuscús, guarniments de henna amb espelmes...

D’altra banda, l’estand de l’Ajuntament, a la Biblioteca Jordi Rubio i Balaguer estarà dedicat enguany als i les joves de la ciutat, amb el títol “Sant Boi Young Spirit”. Hi haurà concerts de gups locals, monòlegs, masterclasses de zumba i swing, un photocall (amb un suculent premi per a la foto més representativa del “Sant Boi Young Spirit”) i un concurs a Instagram (amb un smartphone com a premi). S’hi lliurarà el calendari del 2016, es podrà fer un viatge a l’espai amb ulleres de 360º i veure un vídeo sobre les persones que vivim a Sant Boi. Ben a prop de l’estand municipal hi seran el Mercat d’Art Jove i les paradetes del col·lectiu d’artistes santboianes We Art.

A més, l’amfiteatre del Parc de la Muntanyeta serà l’escenari de dues activitats protagonitzades per ‘els millors amics de l’home’. El dia 6 al matí hi haurà la IX Festa de l’animal de companyia, amb la gran desfilada de gossos del Refugi municipal d’animals de companyia i el primer àlbum de fotos de la celebració. El dia 8, el tradicional concurs Agility.

Un espai de la mobilitat sostenible

Al carrer Baldiri Aleu, al costat dels expositors de cotxes, hi haurà enguany per primer cop l'Espai de la mobilitat sostenible. Allà hi haurà un estand de l’AMB on es trobarà informació sobre subvencions per comprar bicicletes elèctriques a comerços de Sant Boi. També es resoldran dubtes sobre com utilitzar els Bicibox i es podrà conèixer el projecte BitiBi, que a partir de l’any vinent impulsarà a la ciutat l’ús combinat de bici i tren. Els concessionaris de cotxes exposaran models de vehicles elèctrics o híbrids.

Música i cultura

Can Massallera serà el principal escenari de les activitats culturals de la Fira. Torna l’Orquestra Simfònica del Vallès i es podrà assistir a una exhibició de les acadèmies de dansa de Sant Boi. Bongo Botrako hi farà un dels seus últims concerts. A la terrassa del Museu, dintre de l’espai ViCult actuaran Toni Jim, Giancarlo Arena, Maria Martí, Cucarachas Enojadas, Carmen Doraá, Yellowstone i dj’s de Sant Boi.

Programa i xarxes socials

A la Fira 2015 hi ha moltes i moltes més coses que pots seguir al Facebook Fira de la Puríssima i al Twitter @FiraPurissima i també, molt aviat, el programa d'activitats!. Hashtags: #turismesantboi #visitsantboi #puríssima2015 #firasantboi #santboi

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El Casal de joves de Sant Feliu de Llobregat

La Cambra de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu impulsen GiraFeina

La fira d’ocupació tindrà més de 320 ofertes disponibles i se celebrarà el 10 de maig -de 9.30 a 14.00h i de 15.30 a 18.00h- al Casal de joves de…
143

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix