L’Ajuntament i Aqualia ajudaran a les famílies sense recursos

L’empresa que gestiona el servei municipal d’aigües les garantirà aigua potable gràcies a un acord signat amb el consistori, el primer d’aquestes característiques al Baix Llobregat.

L'Ajuntament de Molins de Rei i Aqualia, l’empresa que gestiona el servei municipal d’aigües, han signat un conveni per crear un fons social de solidaritat per garantir l’accés a l’aigua potable a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l’aigua.

Fons de 5.000 euros

Aquesta mesura pretén donar cobertura econòmica i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben en situació de pobresa. La dotació per l’any 2015 d’aquest fons serà de 5.000 euros i anirà a càrrec d’Aqualia a fons perdut, sense que aquest import afecti el balanç de la concessió. Els ajuts seran tramitats des dels serveis socials de l’Ajuntament. Aquest fons beneficiarà de forma puntual les famílies que no puguin fer front al pagament de la factura de l’aigua, ja que se subvencionarà durant 6 mesos el rebut de l’aigua. La dotació econòmica de l’ajuda es calcularà en funció del nombre de membres de la unitat familiar.

El delegat de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez, ha subratllat que “l’aigua és un bé bàsic de primera necessitat i per això proposem mecanismes que permeten continuar prestant el servei a les persones necessitades, assegurant així que ningú es pugui veure privat d’aquest bé per motius econòmics”.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha agraït a Aqualia la seva sensibilitat i els ha animat a “continuar en aquesta línia de solidaritat perquè una millor societat també es fa des de les empreses”. Casals ha recordat que “aquest acord va en la línia que des de fa anys ha emprès l’Ajuntament de donar la màxima cobertura possible per garantir els serveis essencials als ciutadans” i ha desitjat que aquest fons “es pugui mantenir mentre sigui necessari”.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde i president de l’àrea de Serveis Personals, Xavi Paz, ha valorat molt positivament la iniciativa i destacat que “els darrers tres pressupostos municipals ja inclouen solucions socials en l’àmbit dels subministraments”. Paz també ha apuntat que “aquest conveni demostra com aquesta sensibilitat està impregnant la societat, canviant la mentalitat de la gent, de l’administració i de les empreses”.  

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix