Acord entre CCOO i la direcció de Johnson Controls Eurosit

El conflicte va aturar la producció de vehicles a SEAT i ahir es va acordar l’obertura d’una mesa de negociació.

La Secció Sindical de CCOO i el comitè de Johnson Controls Eurosit han arribat, ahir al vespre, a un principi d'acord amb la Direcció de l'empresa que desbloqueja el conflicte de vaga, que va aturar la producció de vehicles a SEAT durant quatre torns de treball.

Mesa de negociació

Segons el sindicat, amb aquest acord s'han aconseguit els objectius que demanaven els treballadors. D'una banda, s'acorda l'obertura d'una mesa de negociació, demà 17 de juliol, que permeti a la representació dels treballadors intervenir en les negociacions per a l'adjudicació dels seients de l'Audi A1, amb la finalitat de mantenir l'ocupació a la planta, després d'haver perdut l'adjudicació dels seients del nou Ibiza.

Indemnitzacions

D'altra banda, es garanteixen les indemnitzacions dels treballadors en cas que la situació productiva no mantingui l'ocupació fins al desembre de 2019. Les indemnitzacions pactades seran de 50 dies per any treballat més una quantitat lineal de 12.000 euros, i es garanteix una indemnització mínima de 12.000 euros per als treballadors amb menys antiguitat.

CCOO d'Indústria de Catalunya valora positivament aquest acord, que garanteix “la situació laboral dels treballadors i evita el risc de pèrdua d'ocupació en males condicions. Així mateix, reforça l'actitud ferma de la plantilla en la mobilització, com un instrument per a la negociació i l'acord.”

En el decurs d'aquest matí es faran assemblees a fàbrica perquè els treballadors puguin votar la ratificació del principi d'acord assolit i desconvocar, en aquest cas, la vaga.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix