Menys alumnes en cicles formatius de grau mitjà i en educació infantil

Segons el Consell Comarcal, el curs 2013-2014, el 67,3% dels centres educatius del Baix Llobregat van ser de titularitat pública, mentre que el 72,6% de l’alumnat en l’ensenyament obligatori com a no obligatori es van matricular en escoles públiques.

Segons dades facilitades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, a partir de les estadístiques del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la comarca va registrar el curs escolar 2013-14 un total de 690 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 6 anys) i 254 alumnes menys matriculats en cicles formatius de grau mitjà: augmenta en un 0,9% l’alumnat escolaritzat al Baix Llobregat. Cicles Formatius de Grau Superior (amb un 3% més) i Educació Secundària Obligatòria (amb un 2,8% més) són els nivells educatius amb major augment d’alumnat a la comarca. En canvi, els nivells educatius preobligatoris (educació infantil) i cicles formatius de grau mitjà registren un descens d’alumnes matriculats (-2 i -5% respectivament).

Alumnat

El 67,3% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública, mentre que el 72,6% de l’alumnat tant a nivells educatius obligatoris com no obligatoris (infantil, batxillerat i cicles formatius de grau) es va matricular en centres de titularitat pública. Respecte el curs 2012-2013 va augmentar els centres d’educació infantil de primer cicle de titularitat privada; va disminuir l’oferta d’educació primària de titularitat privada i es va mantenir el nombre de centres educatius en la resta de nivells i titularitat. El percentatge d'alumnat estranger (10,2%) va continuar disminuint.

Èxit Escolar

7 de cada 10 alumnes matriculats (69,4%) en Educació Secundària Obligatòria van promocinar de curs sense cap àrea pendent al Baix Llobregat. Respecte el curs anterior, va augmentar el percentatge d'alumnat que es va graduar en ESO a la comarca. El percentatge d'alumnat que va repetir curs a l'ESO no va superar el 10%. El tercer curs d'ESO és el que va concentrar un major nombre d'alumnes que va repetir curs.

La diferència per sexes en l'avaluació a l'ESO continua sent palesa. Les noies continuen presentant un major percentatge d'èxit escolar (en els primers cursos d'ESO es registra un diferencial de 12 punts percentuals) i un menor percentatge de repetició de cursos.

Personal docent

El personal docent a la comarca respon a l’estructura dels centres educatius. Així, s’observa un predomini del personal docent en centres de titularitat pública. Augmenta en tots els nivells educatius i en els centres de titularitat pública i privada, el nombre de personal docent (8,2% més que en el curs 2012-2013). Els centres que ofereixen educació infantil i primària de titularitat pública (els CEIP) són els que han registrat un major augment (un 16,3% més).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix