Els sanjustencs ja poden sol·licitar qualsevol informació municipal

L’Ajuntament té previst posar en marxa un Portal de Transparència abans de final d’any i també treballa en la confecció d’un codi ètic de conducta, cartes de serveis o un registre de grups d’interès local.

Qualsevol persona major de 16 anys pot sol·licitar qualsevol tipus d’informació municipal al consistori municipal santjustenc a través d’unes instàncies específiques. A l'Oficina de Gestió Integrada de l'Ajuntament hi ha un formulari de Sol·licitud d’accés a la informació pública, que també es pot trobar a la seu electrònica de santjust.cat. En ambdós casos cal portar el formulari presencialment a l'Ajuntament per tal de registrar-lo. Les persones que tenen acreditació digital també poden fer-ho per mitjà d'un tràmit a Internet, sense haver de personar-se a la Casa de la Vila. 

Aquestes són les primeres passes més visibles del treball intern que està fent l'Ajuntament de Sant Just Desvern per complir amb la llei de transparència, que culminarà amb la posada en marxa del Portal de la Transparència abans que acabi l'any. 

La norma, que s'implantarà de forma progressiva, obliga que l’administració pública i algunes entitats sense ànim de lucre retin comptes de la seva gestió, per tal de regular la seva transparència, l’accés a la informació pública i el bon govern. En el Portal hi haurà informació institucional i organitzativa de l'Ajuntament, la gestió econòmica, pressupostària, informació jurídica, contractació pública, i activitat subvencional, retribucions í declaració de béns patrimonials dels alts càrrecs, declaracientre d’altres.

Segons la regidora de Comunicació i Transparència, Gina Pol, "aquesta informació ja hi és però dispersa en diferents webs. El Portal de Transparència ha de ser un instrument que faciliti la consulta a la ciutadania, aplegant tota la informació sota un mateix paraigües". A banda del Portal de la Transparència, el Govern treballa en el desplagament d'altres aspectes de la llei, com un codi ètic de conducta, cartes de serveis o un registre de grups d'interès local. 

Redacció / Foto: Federació Catalana de Voleibol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix