Sant Joan Despí escalfa motors per celebrar la Festa Major

L’artista Bruno Oro serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a cinc dies d’activitats per a totes les edats

Després de dos anys de restriccions a causa de la COVID-19, aquest any es torna a gaudir d’una Festa Major “normal”. La ciutadania omplirà carrers i places per gaudir intensament de les revetlles, de la tradició, la música, les activitats infantils... de la nostra gent.

trobada de gegants 2022 1

Enguany, la Festa Major de Sant Joan Despí tindrà lloc del 22 al 26 de juny. L’artista Bruno Oro, molt conegut per la seva participació al programa d’humor Polònia, de TV3, donarà el tret de sortida a la festa amb el pregó (dimecres 22 de juny, 19.30 h, a la plaça del Mercat).

Bruno Oro 13

El 23 de juny, revetlla de Sant Joan, tindrà una jornada plena de tradició amb l’arribada de la Flama del Canigó (19.30, plaça de Mercè Rodoreda); les revetlles a tots els barris de la ciutat amb la música en directe de les orquestres; la revetlla jove, amb la festa Lúppiter by Eutópica i el seu xou musical amb Dj, sortejos i moltes sorpreses més (24 h, parc de la Fontsanta), i la Nit del Ros (23.30 h, parc del Mil·lenari), amb espectacle pirotècnic i la tradicional foguera.

Una festa per a tots i totes

La música serà una de les grans protagonistes de la Festa Major amb el concert estrella a càrrec d’Ana Guerra, a l'escenari principal del parc de la Fontsanta (divendres 24, a les 23.30 h), i moltes actuacions més que acostaran la música en directe a la ciutadania. A més de l'actuació estrella d'Ana Guerra, a la festa també tindran cabuda els tributs a Rocío Jurado (dimecres 22, pl. del Mercat), a Luz Casal (dissabte 25, al pati de l’escola Sant Francesc d’Assís) o a Alejandro Sanz (diumenge 26, pl. del Mercat), o el Festival Flamenco del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre (dissabte 25, pl. del Mercat), entre moltes altres.

ana guerra

D’altra banda, els infants també tindran un munt d’activitats i espectacles com Le Pétit Théatre Ambulant (dijous 23, pl. de Catalunya); El rebooombori! amb la Cia. Roger Canals (divendres 24, parc del Mil·lenari) o Llegendes de bèsties i valentes, a càrrec de la cia. Cacauet Teatre (dissabte 25, a les Begudes), a més d'espais de jocs i tallers en diferents punts de la ciutat. Pel que fa als espectacles adreçats al públic adult, destaca el monòleg Pep Plaza... Ara Més!, on l'humorista i imitador –molt popular pel programa Polònia, de TV3– farà un repàs als seus personatges més coneguts.

Una fira sense soroll ni llums

Aquest any, com a novetat, la fira d'atraccions funcionarà sense sorolls ni llums per ser més inclusiva. Serà dissabte 25, de 18 a 21 h. La fira d'atraccions s'instal·larà al recinte firal de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, del 23 al 26 de juny.

Tot i que l’inici oficial de la Festa Major serà el dia 22, el cap de setmana del 18 i 19 de juny ja s'han fet les primeres activitats esportives, recreatives, solidàries, lúdiques i culturals. Entre elles, el correfoc, on s'ha estrenat la nova dragona Espurna, la XXXVIII Trobada de Gegants, i la 75a Cursa Ciclista de Festa Major-43è Memorial Gabriel Bosch, a més d’altres activitats.

correfoc 2022

trobada gegants 2022

La Festa Major acabarà diumenge 26 de juny i s'acomiadarà amb un piromusical al parc de la Fontsanta a les 22.45 h.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix