El PSC guanya les Eleccions Generals 2019 al Baix Llobregat

ERC es va situar com a segona força política a la comarca guanyant en 14 municipis per 16 els socialistes

El PSC i ERC han estat els grans triomfadors de la nit electoral d’ahir a la nostra comarcal, en sintonia als resultats obtinguts a Catalunya i a la resta de l’Estat. Els dos grups polítics d’esquerra han monopolitzat la comarca i no van donar cap opció a la resta de formacions. La participació ha estat del 79,08%, onze punts superior a la registrada el 2016.

D5RjLoUX4AA7vCz

Els socialistes s’han imposat en setze dels trenta municipis del nostre territori, principalment en les grans i mitjanes ciutat: Sant Feliu, Sant Andreu de la Barca, El Prat, Martorell, Viladecans, Cornellà, Sant Joan Despí, Esplugues, Gavà, Vallirana, Sant Vicenç, Sant Boi, Pallejà, Abrera, Esparreguera y Castelldefels. En total, el PSC ha obtingut 139.122 vots, el que suposa un 29,52% del total. 

D5TkkWYXoAEVGUp

ERC ha guanyat en catorze municipis baixllobregatins tot i que va ser la tercera formació política més votada: Olesa de Montserrat, Corbera, Sant Esteve Sesrovires, Begues, Sant Climent, Torrelles, Sant Just Desvern, Molins, Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, El Papiol, La Palma de Cervelló, Collbató y Castellví de Rosanes. Els republicans, liderats pel vicientí Oriol Junqueras, han aconseguit 87.255 vots, el 18,51%.

D5O hOGW0AILJw1

D’altra banda, En Comú Podem no va poder aconseguir guanyar en cap municipi -a diferència de les darreres eleccions- però va ser el segon partit de la comarca amb vots. En total ha obtingut 89.170 (18,92%). La candidatura liderada per Jaume Asens ha perdut, respecte el 2016, gairebé 30.000 vots. Ha estat segon força política a Abrera, Cornellà, Esplugues, Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi i Viladecans.

D5USy4pWkAAQZY5

Mentrestant, Ciutadans va rebre el suport de 65.727 persones al Baix Llobregat (13,95%), i es va quedar lluny de les expectatives que tenia i han estat quarts. Tot i guanyar 12.235 vots respecte a les eleccions de l’any 2016 no han pogut repetir els bons resultats assolits a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2017 on van aconseguir guanyar en 19 dels 30 municipis.

D5PMAqMW4AAoPHg

D5UFMEsXkAEDyiN

En sisè lloc s’ha situat el Partit Popular amb un total de 23.623 vots (5,01%) i molt a prop dels blaus va quedar la formació d’ultradreta de Vox amb 19.175 vots (4,07%). Per últim, Junts per Catalunya, ha sumat un total de 26.515 vots (5,65%). Una formació liderada per Jordi Sánchez i Laura Borràs que ha acabat en cinquè lloc. Els seus millors resultats han estat una tercera posició a Sant Just Desvern, una cinquena a Martorell i una quarta a Molins de Rei.

Redacció / Fotos: El Bruguers-partits polítics
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix