ERC d’Esplugues fa un ‘speakers corner’ en defensa que “obrir comerços sigui més fàcil”

Coincidint amb Firesplugues, la formació republicana va defensar el seu model de comerç local i altres punts del seu programa electoral, entre els quals la reactivació econòmica i la transparència.

En l’acte electoral, celebrat diumenge a les 12 del migdia al carrer Rovellat, ERC d’Esplugues va exposar les línies mestres del seu programa en diversos àmbits. En l’acte hi van participar Oriol Torras, cap de llista d’ERC d’Esplugues, i Hermínia Villena i Joan Vázquez, números 2 i 3, respectivament.

Oriol Torras, alcaldable d’ERC a Esplugues de Llobregat, va defensar el model d’immersió lingüística arran dels recents atacs a l’escola catalana des de Madrid, i va assegurar que des d’Esquerra “fomentarem la cohesió de les diferents comunitats culturals i lingüístiques d’Esplugues, amb la llengua catalana com a punt de trobada entre totes”. Pel que fa al comerç local, va dir que ERC el defensarà i promourà amb diverses mesures, com ara “simplificant els tràmits d’obertura per mitjà de la finestreta única”, “redefinint l’oficina d’orientació del comerç local” i “creant un viver d’empreses a l’espai de les antigues galeries municipals”, entre d’altres.

El primer que va prendre la paraula va ser Joan Vázquez, número 3 de la llista electoral, que va explicar els valors corporatius que travessen el programa del partit: “volem una Esplugues republicana i d’esquerres, oberta i transparent, per un poble més cohesionat, més emprenedor i més sostenible”.

Tot seguit va ser el torn d’Herminia Villena, número 2 d’ERC d’Esplugues, que va repassar els principals punts del programa, amb especial èmfasi en la transparència política i la reactivació econòmica. Villena va defensar “un Ajuntament obert que reti comptes als ciutadans i que els involucri en la governança d’Esplugues, fent polítiques transversals amb la coparticipació de tothom perquè puguin decidir en l’activitat municipal i controlar l’acció de govern”. Pel que fa a la reactivació econòmica, Villena va afegir que “en un escenari de crisi econòmica i globalització, és essencial el pacte local per a l’ocupació amb representants de tots els agents implicats.”

En l’acte ERC va coincidir amb un stand de la candidatura d’IC-V d’Esplugues. En acabat, el grup d’Esquerra va visitar les parades de Firesplugues fins ben entrat el vespre, on van estar conversant amb els ciutadans i amb els representants de la Unió de Botiguers que hi havia.

Redacció / Foto: ERC Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix