ERC de Cornellà debat sobre els drets socials i llibertats

L’alcaldable Raquel Albiol va manifestar que “no podem permetre els desnonaments, i més havent-hi 2.600 pisos buits a la ciutat”.

La sala d’actes del centre cultural Garcia Nieto va acollir una xerrada que, sota el títol “Drets socials i llibertats en el Cornellà de la República” pretenia reflexionar al voltant de les polítiques d’esquerres, en vigílies de la jornada del Primer de Maig i com a escalfament de la ja imminent campanya de les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. L’acte, que organitzaven conjuntament les JERC i Esquerra Republicana de Cornellà, va aplegar mig centenar de persones que no es van voler perdre l’ocasió, malgrat era el dia abans d’un pont laboral, d’escoltar les idees i reflexions dels republicans de Cornellà.

Josep Ginesta, treballòleg, professor Universitari i Conseller AEDIPE, va ser finalment l’únic ponent de l’acte, ja que Gemma Calvet, que estava anunciada com a segona ponent, va tenir un impediment d’última hora que no li va permetre assistir-hi.

L’acte, a més, va comptar amb la participació de la candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana, Raquel Albiol, que va parlar al començament de la xerrada. L’alcaldable republicana va destacar en el seu discurs la situació de crisi actual i la repercussió en la ciutadania; en el cas de Cornellà, va destacar les 7.117 persones inscrites a l’atur al mes de març. A la vegada, va assegurar que “no podem permetre els desnonaments, i més havent-hi 2.600 pisos buits a Cornellà” i va afegir que “s’ha de garantir l’alimentació als col·lectius més vulnerables”, va acabar fent unaespecial menció a la tasca de diverses organitzacions de la ciutat com laCoordinadora contra la Marginació, Creu Roja, la Carena, el Llindar i laFederació d’Associacions de Veïns de Cornellà, entre d’altres.

Per la seva banda, Ginesta va fer un discurs d’alt voltatge polític i social. Durant la seva intervenció va dir que “estem en una crisi d’Estat, on cada cop hi ha més rics i més pobres” i que “un Estat que no inverteix en drets inherents com la sanitat, les pensions, educació; acaba essent més pobre en diners i en valors”. També va voler fer èmfasi en el fet que “no és el mateix fer negocis que fer empresa. Fer negocis és especular i fer empresa genera diners, treball i valors”. I va acabar exhortant tots els assistents a ser part activa i protagonistes dels canvis que estan a punt de succeir.

Redacció / Foto: ERC Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix