ICV, EUiA, l'Entesa pel Progrés Municipal i MES aniran junts a les Municipals

L'acord recull compromisos i objectius compartits per fer candidatures i un programa comarcal que reclami més justícia social, democràcia, sostenibilitat i transformació del dia a dia de la gen.

Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i les Enteses pel Progrés Municipal ha signat un acord per concórrer junts al Baix Llobregat les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. Els màxims responsables d’aquestes formacions polítiques a la comarca van signar l'acord a la seu comarcal d'ICV a Sant Feliu de Llobregat. Van assistir a l’acte Arnau Funes i Candela López per part d'ICV, Sergio Gómez d'EUiA, José Antonio Rubio de les EPM i Manel Monllao per part de MES.

L'acord recull una anàlisi compartit de la realitat comarcal que manifesta la voluntat de suma i confluència a través d'acords més concrets a pràcticament totes les localitats del Baix Llobregat que aprofundeixen en els mecanismes de coordinació i treball conjunt entre les organitzacions signants. El compromís assumit per les formacions disposa que les formacions signants treballaran per la concreció d'un "programa marc comarcal que estigui decididament orientat a expressar la intencionalitat global de justícia social, democràcia i transformació del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes”, segons explica el comunicat. Un treball que es farà "des del respecte a la independència i sobirania de totes les formacions polítiques, però amb la màxima coordinació, donada la confluència d'objectius que perseguim, una societat més justa i igualitària i l'exercici d'una nova política més pròxima a la ciutadania, més participativa i amb major transparència”. Les candidatures es diran ICV-EUiA-ME-E tot i que la denominació pot variar en funció de les dinàmiques locals.

En quinze municipis

L'acord també estableix que aquestes formacions es presentaran juntes a les eleccions del pròxim 24 de maig als municipis de Cervelló, Sant Boi, Cornellà, Castelldefels, Molins de Rei, Gavà i El Prat. I també explica que les organitzacions polítiques comarcals prioritzaran el suport a candidatures unitàries i d'esquerres a totes les localitats, i que es donarà tot el suport a les Enteses de Santa Coloma de Cervelló, La Palma, Torrelles, Pallejà, Sant Climent, Collbató, Vallirana, i Corbera, on també s'incorporen altres actors polítics més locals i/o gent que participa dels cercles locals de Podemos.

Reaccions

Els representants dels quatre partits, en la seva intervenció posterior a la signatura, van coincidir en destacar la importància del moment que pot enfortir i ampliar l'espai polític d'esquerres i una referència sòlida pels votants de l'esquerra tradicional més decebuts. "Amb aquest acord, estem creant nous espais de coordinació i treball conjunt entre forces d'esquerra que ens permetin aconseguir un major suport electoral a la nostra comarca.", va afirmar Arnau Funes, coordinador comarcal d'ICV. Per la seva banda, el president de l'Entesa pel Progrés Municipal, José Antonio Rubio, va destacar la importància del municipalisme que treballa “amb un peu al carrer i un altre a les institucions”. El coordinador comarcal d'EUiA, Sergio Gómez, va celebrar la suma d'una nova força a la coalició i com aquesta “ens permet sumar des de l'esquerra per fer fora la dreta dels nostres municipis”. El màxim representant de Moviment d'Esquerres a la comarca, Manel Monllaó, creu que l'acord “permetrà desenvolupar polítiques d'esquerres que posin al centre a les persones i obrin els ajuntaments a tota la ciutadania”.

Redacció / Foto: ICV-EUiA-ME-E

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix