ERC d'Esplugues vota en contra d'una modificació dels pressupostos municipals

La formació republicana considera la decisió “partidista i electoralista”.

 

Ahir es va celebrar el Ple Ordinari de març de l'Ajuntament d'Esplugues. ERC d'Esplugues va votar en contra de la modificació del pressupost municipal perquè la considera “partidista”, segons el comunicat que ens ha fet arribar la formació respublicana a la nostra redacció. ERC va votar en contra de la modificació del pressupost del 2015, que s'havia aprovat al novembre i que “ara el PSC ha ampliat de manera electoralista”. ERC considera que el superàvit d'un milió d'euros en un pressupost aprovat fa quatre mesos “indica una previsió molt dolenta i, segurament, una intenció partidista, atès que les inversions que es faran seran majoritàriament obres en carrers i jardins, que s'anunciaran durant aquest mes i mig abans de les eleccions. A més, comprometre ara aquests diners impedirà al proper equip de govern esmerçar-los en altres partides, com ara el Pla d'Ocupació, que no té finançament de la Diputació, i requerirà, a més, més manteniment.”

Expropiació

D’altra banda, al Ple també es va aprovar expropiar una finca del carrer de la Riba afectada per una zona verda que n'impedeix les reformes. “Gràcies a la pressió dels grups de l'oposició, es va acabar amb l'angoixa de la família que hi viu, que feia temps que demanava una solució”, diu el comunicat. El regidor d'ERC, Jordi Figueras, va demanar generositat a l'equip de govern en aquest cas, però el primer tinent d'alcalde, Enric Giner, “ho va refusar.”

Terrasses d’estiu

La proposta d'ordenança per a la instal·lació de terrasses d'establiments de restauració es va ajornar, malgrat que fa nous mesos que l'Ajuntament va aprovar en Ple fer-ne una. Tot i que tots els grups de l'oposició presentaven la proposta, el PP es va fer enrere i va votar amb el PSC a favor de l'ajornament, diu el comunicat.La manca de regulació en aquest àmbit ha provocat concessions arbitràries de permisos i altres molèsties derivades a veïns i propietaris, però amb tot l'equip de govern no s'hi ha interessat en tot aquest temps, tal com va reconèixer el primer tinent d'alcalde.”

En el Ple també es va aprovar, amb el suport d'ERC, una moció sobre la reforma horària per ajustar el fus horari de Catalunya al de Londres (ara és el de Berlín).

Finalment, en el torn de precs i preguntes Jordi Figueras va preguntar al PSC la raó per la qual s'identifiquen selectivament persones amb aspecte estranger al barri de Can Vidalet. ERC considera que es tracta d'una mesura inadmissible en democràcia, i demana que es creï ciutadania i no discriminació.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix