L’AMI i l’ANC acorden impulsar la campanya ‘Signa un Vot per la independència’ al Baix Llobregat

Ambdues entitats fan un pas endavant amb la nova recollida intensiva d’instàncies dels propers 22 i 23 de març on hi haurà 1.000 punts situats arreu del país.
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició.

Així es va anunciar amb la lectura conjunta d’un manifest convidant a la ciutadania baixllobregatina a participar-hi, l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, l’alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, i el tinent d’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Jordi Soto, a més de tres representants de l’ANC, Jordi Vilarasau, Francesc Sánchez i Montse Rosell.

Aquest acord es visualitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen posar a disposició dels ciutadans de la majoria de les poblacions d’aquestes comarques.

Per Isidre Sierra, “malgrat els obstacles que està afegint al procés sobiranista el govern espanyol, els ajuntaments seguiran donant suport a les iniciatives que portin a terme entitats com l’AMI i l’ANC.”

L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, permetent arribar a més punts del territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Respecte ala propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, ambdues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte a la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Redacció / Foto: Ajuntament Sant Climent de Llobregat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix