L’Ajuntament de Sant Esteve, en defensa del seu jutjat de Pau

La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, excepte el PP que va abstenir-se.
La modificació de la legislació que regula la justícia de proximitat que prepara el Govern de l’Estat pot suposar la supressió dels partits judicials i el tancament dels jutjats de pau, com el Jutjat de Primera Instància de Martorell i el jutjat de Pau de Sant Esteve.

Davant d’aquesta possibilitat, l’Ajuntament sesrovirenc ha aprovat una moció del grup de Govern de PSC i Entesa, en defensa de la justícia de proximitat i per la continuïtat d’aquests jutjats. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, excepte el PP que va abstenir-se. El document insta el Ministeri de Justícia a revisar el nou Mapa Judicial i que atengui la Justícia de proximitat, tant pel que fa a les instal·lacions i dependències com a l’agilitat i la modernització de la judicatura.

En el cas de Sant Esteve Sesrovires, el Jutjat de Pau presta servei als 7.500 sesrovirencs i també als 3.000 interns dels centres penitenciaris de Brians 1 i 2, i és l’intermediari entre els jutjats superiors i els ciutadans.

La reforma preveu centralitzar els jutjats a les capitals de província, per la qual cosa, per qualsevol gestió judicial caldrà desplaçar-se a Barcelona. Així mateix, planteja la gestió del Registre Civil per part de registradors de la propietat, amb el corresponent cost per als ciutadans. A tot l’Estat el nombre de registradors és de 800 mentre que de jutjats de Pau n’hi ha a gairebé tots els municipis.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix