El Partit Popular, en contra que l'Ajuntament de Cornellà cedeixi el cens del padró municipal

Maximiliano Palacios: “Si cedeix les nostres dades del padró ho denunciarem, no ja com a regidor sinó també com a ciutadà”.
En un comunicat que el Partit Popular de Cornellà ha fet arribar a la nostra reacció manifesta que “no vol que l’Ajuntament cedeixi el cens del padró municipal per a la consulta il·legal per la independència com proposa el govern de la Generalitat.” En aquest sentit el Partit Popular, a través del seu regidor Maximiliano Palacios, ha dit que “si l’Ajuntament cedeix les nostres dades del padró ho denunciarem, no ja com a regidor sinó també com a ciutadà, per incompliment de la llei de protecció de dades”.

El regidor Popular ha recordat que “el nostre ordenament jurídic no exigeix als ajuntaments la cessió del padró. La llei estatal (Llei reguladora de les bases del Regim Local) i l’ autonòmica (decret legislatiu pel qual s’aprova el text refós de la Llei municipal  i de règim local de Catalunya) estableixen que els ajuntaments han de cedir les dades del padró municipal a altres administracions quan els hi siguin necessàries per l’exercici de les seves competències. Fora d’això regeix el principi de voluntarietat per part dels ciutadans.”

Tanmateix manifesta que per tot això, i donat que en el padró  hi ha dades molt personals, i per tant especialment protegides, “els ajuntaments no només no estan obligats sinó que no poden fer-ho sense el consentiment individual de cada persona i per tant nosaltres no  donem el nostre consentiment perquè es cedeixin les nostres dades personals”. El regidor del Partit Popular a Cornellà està convençut que “si l’Ajuntament cedeix les dades personals dels seus veïns seran molts els que com nosaltres, no ho permetran i ho denunciaran davant les instancies judicials”.

Finalment pel Partit Popular aquesta cessió “és una veritable intrusió a la llibertat individual de cadascú, ja que només té com a objectiu saber la ideologia dels habitants del municipi, i per tant indirectament saber més o menys a quin partit polític es vota”.

Redacció
/ Foto: El Punt Avui
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix