Begues acull una cadena humana per la indepèndencia de Catalunya

Es tracta probablement de la primera cadena humana a favor de l’independentisme que es registra al Baix Llobregat, un territori en què tradicionalment el PSC havia estat el partit hegemònic.

Fins ara, la única iniciativa independentista similar a la Nostra comarca havia estat, ara fa gairebé un any, al Pont del Diable de Martorell, una localitat del nord del Baix Llobregat en què governa Salvador Esteve (CiU), també president de la Diputació de Barcelona.

Antecedent: Martorell

El de Martorell va ser un acte polític presidit per gran estelada desplegada al Pont del Diable. Va ser el final d’una marxa d’uns 200 vehicles “cap a la independència” que, estructurada en quatre columnes, va recórrer diversos municipis del Baix Llobregat.

A Begues, a on també governa una alcaldessa de CiU –Mercé Esteve- amb els seus socis de Gent de Begues-PSC, ERC i els independents de Tot per Begues, unes 120 persones van participar en una exòtica cadena independentista.

Les imatges d’un vídeoaficionat ] mostren que una sèrie de persones encenten una cadena humana encapçalada per una que alça una bandera independentista.

Organitza ANC 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) està darrera de la cadena humana de Begues, un acte polític celebrat el passat 11 de maig a l’entrada del municipi, a la carretera vella.

El fet que la primera cadena sobiranista s'hagi convocat al Baix Llobregat subratlla l'atenció que l'ANC dedica aquesta comarca, on l’independentisme no té tanta força com a altres.

"Primera prova"

“Va ser una primera prova de cara a la gran cadena que es prepara per a la pròxima Diada, el dia 11 de setembre”, han explicat fonts pròximes als organitzadors.

L'ANC preveu fer actes semblants en diverses poblacions al llarg de l'estiu. Les organitza cada delegació local, amb diversos formats.

Redacció
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix