Martorell aprova una moció pel "dret a decidir" amb el vots del PSC

La moció, presentada pels grups municipals de CiU, ERC i ICV, també va obtenir el vot favorable dels quatre regidors del PSC, malgrat que aquest partit s’havia abstingut al Parlament, han informat fonts municipals.

Els regidors socialistes van votar a favor de la moció després de demanar als tres grups que la presentaven que en modifiquessin el títol i canviessin el “dret d’autodeterminació” que resa a la resolució aprovada pel Parlament pel “dret a decidir”.

Un cop acceptada la modificació, es va iniciar el debat en què només el portaveu del PP s’hi va declarar en contra amb l’argument que s’estava aprovant una “il·legalitat”.

La moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Martorell “dóna ple suport a la Resolució del Parlament de Catalunya, aprovada el 27 de setembre de 2012, sobre el dret a decidir lliurement i democràtica el futur de Catalunya i la necessitat d’una consulta al poble català”.

D’altra banda, el ple va rebutjar una segona moció, presentada per ERC, en què es demanava al Parlament que sotmetés “a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya en el termini màxim de dos mesos”.

La moció va merèixer el vot a favor del regidor d’ERC, l’abstenció dels grups de CiU, PSC i ICV, i va ser rebutjada amb els dos en contra del PP.

R. | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
181

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix