Els alcaldes clamen per inversions urgents en infraestructures

Entre altres accions, els alcaldes de la comarca demanen que es millori la comunicació entre el nord i el sud del Baix Llobregat. Els ajuntaments consideren que la comarca “tradicionalment està sent maltractada” pel que fa a inversions per al seu propi desenvolupament.

El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, subratlla “la importància vital” per a la comarca que tenen les infraestructures de transport de mercaderies “que han de permetre a la potent industria comarcal guanyar en competitivitat per a l’exportació i competir a nivell global”.

Variant N-340 i soterrament de vies del tren

D'altra banda, l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, amb les obres pendents de finalització del túnel de la variant N-340 i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, amb el promès soterrament de les vies de tren en el seu pas per la ciutat han expressat les seves queixes a Francesc Damià Calvet, secretari de Territori i Mobilitat, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Balsera ha ressaltat la importància cabdal que tenen les infraestructures de transport i mobilitat per a poder recuperar “la vigorositat d’una industria altament innovadora que la comarca del Baix Llobregat conté”.

La comarca, en especial el sud i centre d’aquesta, comparteixen els problemes de mobilitat d’una densa zona com és l’àrea metropolitana de Barcelona, però en el cas particular del Baix Llobregat s’agreuja per la presència de grans infraestructures logístiques i de mobilitat de valor estratègic en l’àmbit metropolità, nacional i internacional, com pot ser el port, l’aeroport o el futur corredor del Mediterrani.

R. | Foto: Consell Comarcal
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix