CCOO guanya les eleccions sindicals al Baix Llobregat

Ha obtingut un total de 2836 delegats i delegades, mentre que UGT ha estat el segon sindicat amb 2.393

 

CCOO del Baix Llobregat ha revalidat novament, la seva condició de primer sindicat a la comarca, després del tancament del període àlgid d’eleccions sindicals que va de 2016 al 31 desembre de 2019. CCOO ha obtingut 2.836 delegades i delegats, un 44,46% de representació, amb una diferència respecte al segon sindicat (UGT) de 443 delegades i delegats. Molt lluny queden altres opcions sindicals minoritàries com la USOC (4,07%) i CGT (2,99%). El sindicalisme corporatiu format per diferents sindicats, arriba al 10,5%, mentre que el sindicalisme independentista (I-CSC) no arriba al 0,45% del conjunt del Baix Llobregat, dada que demostra que la polarització política no ha arribat als centres de treball i no ha ocasionat divisió sindical.

Captura de pantalla 2020 02 10 a las 10.07.09

Captura de pantalla 2020 02 10 a las 10.06.55

Respecte al número de representants, CCOO passa de 2690 delegades i delegats del còmput dinàmic dels darrers quatre anys, als 2.836 actuals, experimentant un creixement de 146 representants. Segons Avelino Romero, secretari d’Organització de CCOO del Baix Llobregat: “aquesta millora s’explica gràcies en part a la recuperació econòmica, a la penetració del sindicat en sectors on abans no hi havia representació i també haver-ne tingut a empreses de nova implantació a la comarca per primera vegada.”

images eleccions sindicals

En les empreses que fan eleccions per primera vegada, CCOO ha estat el sindicat que més ha crescut, assolint 109 representants, 20 més que el segon sindicat, UGT. Per sectors, CCOO al Baix Llobregat ha quedat com a primer sindicat a la indústria metal·lúrgica, química, agroalimentària, serveis, aeri, sanitat pública, educació privada i concertada, construcció i fusta. Una dada molt rellevant, és l’increment important del nombre de delegades. Entre el 2016 i el 2019, les dones delegades han crescut de 1001 a 1110, produint-se una forta i imparable feminització del sindicat.

Redacció / Fotos: Ràdio Pineda-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix