CCOO presenta l’Assemblea Sindical Oberta al Baix Llobregat

L’ASO tindrà lloc el proper 13 de febrer en una jornada de matí i tarda i es complementarà amb assembles a centres de treball, seminaris i jornades de reflexió

Josep M. Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia i Dolors Llobet, secretària d’Atenció a l’Afiliació, Estudis i Coordinació de Direcció de CCOO Catalunya han presentat l’Assemblea Sindical Oberta (ASO) als locals del sindicat a Cornellà. Aquesta iniciativa, que va ser una primera experiència el 2015 des de la voluntat de repensar l’organització, torna a ser un procés de participació obert a l’afiliació, a entitats i a personalitats, des de la deliberació col·lectiva i la participació horitzontal per regenerar el sindicalisme.

Els dirigents sindicals han explicat que l’ASO tindrà lloc el proper 13 de febrer als locals de CCOO Baix Llobregat en jornada de matí i tarda i es complementarà amb assembles a centres de treball, seminaris i jornades de reflexió. En una segona fase (abril-maig) se seleccionaran les 25 propostes amb més suport a través d’una votació electrònica a través de l’app de CCOO.cat i la 3a i última fase serà una assemblea de cloenda (mes de juny) on es presentaran públicament les propostes seleccionades, s’ordenarà la seva prioritat i formaran part del procés de debat del 12è Congrés de CCOO de Catalunya.

Captura de pantalla 2020 02 07 a las 17.48.56

A l’ASO es fomentarà el debat sobre: precarietat i desigualtats i sobre reptes estratègics que tenim com a societat: feminismes, diversitat, ecologisme, noves realitats del treball, digitalització, dades massives —big data—, robotització, noves formes d’organitzar els treballadors i treballadores, habitatge, mobilitat, joves, envelliment de la societat, pensions, dependència, cures i treball domèstic, i projecte de vida per gent gran. També sobre qualitat democràtica, la participació, la deliberació, les mobilitzacions i el dret a decidir.

La voluntat d’aquesta segona ASO, segons Josep Maria Romero i Dolors Llobet és: “pensar com transformar la classe treballadora i la societat des de la centralitat del treball, desenvolupar projectes de vida digna sustentats en el valor de la comunitat i dels béns i els serveis públics i aconseguir, definitiva una societat més solidària.”

Redacció / Fotos: CCOO Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix