ARAses fa marxa enrere i ERC i AU retiren la moció de censura a Sant Esteve

El regidor Joan Galceran va comunicar als dos grups municipals la seva voluntat de trencar el pacte signat fa un parell de setmanes

Gir inesperat a la moció de censura contra l'actual alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, que havien presentat conjuntament els grups municipals d’ERC, Alternativa Unitària i ARAses. El Ple extraordinari, que havia de tenir lloc aquest dimarts 28 de gener, finalment no es realitzarà. ERC i Alternativa Unitària han retirat la moció de censura per la decisió del regidor d’Ara Sant Esteve, Joan Galceran, de trencar -in extremis- el pacte signat fa un parell de setmanes. Les dues formacions polítiques consideren que “ja s’han exhaurit definitivament les vies possibles de treball conjunt amb el regidor d’A​RA​ses, ja que per això són imprescindibles la coherència i l’estabilitat en els compromisos”.  Un pacte que s’havia treballat feia mesos i que va acabar amb la presentació d’un nou acord de govern presentant una moció de censura davant el secretari de l’ajuntament el passat 14 de gener i proposant com a candidata la republicana Maria del Carme Rallo.

mocio censura santesteve

“Durant mesos hem estat treballant per donar una oportunitat al nostre poble, superant una a una les discrepàncies i desconfiances, sempre pensant en el futur del nostre poble. Estem convençudes i convençuts que era el nostre deure intentar-ho, però malauradament la vella política torna a jugar amb el futur del poble i torna avantposar altres interessos al benestar de la gent. Esquerra Republicana i l’​Alternativa Unitària seguim on hem estat sempre i fent allò que tothom que vol un canvi democràtic ha de fer: seure i parlar”, s’explica en el comunicat.  

Canvi de posició

Al ple d’investidura, el regidor d​’ARA​ses, Joan Galceran, va donar suport a la candidatura del socialista Enric Carbonell, canviant al darrer moment l’abstenció que “ens havia manifestat com a posicionament al ple”, segons ERC. A mitjan octubre, però, el representant d’​ARA “ens manifestava a ambdós grups la seva voluntat d’afegir-se a l’acord, entomant un ​mea culpa,​ atès el desori i les males experiències amb el govern del PSC. Fou el mateix Joan Galceran qui proposà també una moció de censura contra el PSC.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix