García Albiol: “La prioritat és tancar ferides i que les empreses tornin”

El candidat del PP a la Generalitat anuncia a Sant Joan Despí que si és triat president implantarà auna oficina integral per a víctimes de violència de gènere a cada comarca

El candidat del PP a la Generalitat i president del PP català, Xavier García Albiol, va anunciar aquest dissabte a Sant Joan Despí que al seu programa electoral a les eleccions autonòmiques del 21D portarà la proposta d'implantar en un termini de sis mesos una oficina integral d'atenció a les víctimes de violència de gènere a cada capital de comarca de Catalunya. “Les mostres de solidaritat han d'orientar-se cap a causes legítimes”, va subratllar García Albiol en assenyalar-se el llaç morat que lluïa aquest dissabte en contra de la violència de gènere, remarcant que “a més de paraules boniques, el PP pot presentar un balanç de gestió” a nivell nacional, autonòmic i local. Albiol va estar acompanyat per Dolors Montserrat, Ministra de Sanitat, Serveis Socials i igualtat, i Javier Maroto, Vicesecretari Nacional de política Social i Sectorial del PP.

DPeXkznWAAAy0ju

Puigdemont i el cara a cara

García Albiol va voler posar de manifest “l'excepcionalitat” del moment polític pel qual travessa Catalunya “per culpa de Puigdemont i de l'independentisme”, raó per la qual “són necessàries -ara més que mai-, idees clares i experiència de gestió”, com la que el candidat popular pot acreditar en els seus anys d'alcalde a Badalona. “Puigdemont ha estat molt actiu criticant al Govern d'Espanya”, va indicar, “i l'últim, superant-se a si mateix, ha estat dedicar-se a insultar-me”. “Li vaig demanar -va recordar-, que si ell considerava que tenia arguments suficients, estaria encantat de fer un cara a cara amb Puigdemont, i que si sortia del seu amagatall i ens deia on estava aniria a visitar-ho.”

“Avui Puigdemont ha anunciat que vol fer un cara a cara amb mi, cosa que em sembla molt bé, però em demana que el pugui fer a Barcelona”. “Si ell pot presentar tota la seva candidatura a Bèlgica”, va respondre, “no tinc cap tipus de problema” a anar allí o celebrar-ho on ell vulgui, perquè “en cas contrari deduiria que el que vol és escaquearse d'aquest cara a cara, ja que no depèn de mi que pugui venir a Barcelona, sinó de les seves circumstàncies”. “Ha d'assumir la seva responsabilitat i els comptes pendents” que té amb la Justícia, va precisar.

DPejBMKWkAA3zBV
“Si de debò accepta aquest debat, estaré encantat de celebrar-ho on vulgui, però que no posi l'excusa que li permeti venir a Barcelona”, va incidir, perquè “jo estic per presentar un projecte a Catalunya i comparar el meu model amb el model de qui ha causat els pitjors mals a Catalunya”. D’Aquí, García Albiol va anunciar que demanarà al seu director de campanya que contacti amb el director de campanya de Puigdemont perquè aquest debat pugui celebrar-se abans que arrenqui la campanya electoral.

“La nostra prioritat”, va concloure la seva intervenció, passa “per tancar ferides, perquè les empreses que s'han marxat de Catalunya tornin aquí i perquè qui se senti català i espanyol pugui expressar-ho lliurement.”

Intervenció de la Ministra

Per la seva banda, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, va subratllar en la seva intervenció que la violència de gènere és una qüestió d'Estat, per aquest motiu hagi recalcat que davant aquesta xacra “no cap a la indolència ni la indiferència, perquè tots hem d'implicar-nos”. Montserrat va posar en valor la consecució del Pacte d'Estat contra la violència de gènere en l'actual legislatura, sobre la base del diàleg exercit pel Govern i el PP, al mateix temps que ha volgut llançar “un missatge d'esperança” als qui sofreixen en silenci la violència de gènere.

DPejBMJX0AIQoc

“Som un partit que creiem profundament en la llibertat, en la igualtat i en la justícia social”, va ressaltar, “un partit reformista i transformador de la societat i del país, i que valora per igual el talent femení i el masculí”. “Una societat que no reconeix per igual el talent masculí i el femení mai progressarà”, va reblar, no sense abans remarcar que “és la primera vegada en la història d'Espanya que més dones estan treballant.”

 

Redacció / Fotos: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix