Ernest Urtasun insta al PSOE a dialogar per fer fora al PP

El portaveu d’ICV va demanar al Govern ahir al Prat de Llobregat que concretin d’una vegada els detalls del referèndum i que es comuniquin a la ciutadania

El portaveu i eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, va participar ahir a la paella popular anual d’ICV, que es va celebrar al Prc Nou del Prat de Llobregat, des d’on va instar al PSOE a obrir un diàleg per establir una majoria al Congrés dels Diputats poder fer fora al Partit Popular del Govern. “L’assumpció de la plurinacionalitat, la voluntat de fer majories de govern alternatiu... Creiem que el PSOE va en la bona direcció perquè s’acosta més als postulats de Podem que de Ciutadans”, ha dit Urtasun, qui ha remarcat que “els números hi són, ara només cal que es pugui començar a parlar i formar una majoria alternativa”, va dir.

Urtasun va fer també referència a la reunió que mantindrà el Govern amb el Coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i els va demanar “que concretin d’una vegada els detalls”. “Tenim un procés intern obert per definir la nostra posició i quan acabi el procés intern i mantinguem la reunió prendre’m la decisió que pertoqui, però cal que els detalls sobre el referèndum els traslladin també a la ciutadania de Catalunya”, ha explicat.

icv el prat 2

Moció de censura

Pel que fa a la moció de censura presentada aquesta setmana al Congrés, Urtasun la va qualificar de “tot un èxit”, ja que creu que “va demostrar la soledat del PP i l’aïllament que pateixen” i que “va permetre obrir un grandíssim debat sobre la crisi social i democràtica a Espanya”. El portaveu, però, va criticar l’abstenció del PdeCat, ja que considera que “qualsevol acció amb la qual es pugui fer per fer fora al PP en un moment en què només fan que atacar Catalunya s’ha d’aprofitar.”

Redacció / Fotos: ICV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
188

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix