ERC-Gavà presenta avui una moció a favor de la reforma horària

Els republicans esperen que l'Ajuntament es manifesti a favor de la implantació del Segell de Puntualitat a les diferents administracions públiques

ERC-Gavà presentarà al Ple d’avui una moció, per al seu debat i aprovació, on s'insta a l'Ajuntament a donar suport a la reforma horària que impulsa des del Parlament de Catalunya l'entitat Ara és l'Hora.

Aquesta iniciativa defensa passar d'uns horaris propis de l'era industrial a uns que s'adaptin a les necessitats de la nova societat del coneixement i del consum, amb més complexitat social i augment progressiu de les desigualtats. Per aconseguir-ho es proposen tres grans reptes: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps i recuperar el fus horari GMT en el marc d'una reordenació global europea.

Per recuperar els horaris que hi havia a Catalunya abans del franquisme, adaptats a la nova realitat social, Ara és l'Hora proposa incidir en l'acció sobre els horaris laborals, però també en els escolars, els comercials, els culturals, els esportius, els televisius i els associatius, així com en les infraestructures públiques i privades que els puguin permetre.

Per avançar en aquest camí, la moció presentada per Esquerra demana també donar suport a la celebració d'un Dia d'Horaris Europeus en què el màxim nombre d'empreses, establiments, professionals i centres educatius apliquin una jornada compactada per disposar de més temps personal, familiar i social. L'objectiu d'aquesta acció concreta es fer pedagogia entre la població dels avantatges del canvi horari.

Els republicans esperen que l'Ajuntament de Gavà es manifesti a favor de la implantació del Segell de Puntualitat a les diferents administracions públiques, amb l'objectiu, entre d'altres, de respectar l'hora d'inici dels actes públics i sensibilitzar sobre la durada de les reunions.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix