ERC-Gavà presentarà una moció a Ple contra el Ministre de l’Interior

Els republicans insta l’Ajuntament a exigir la dimissió de Jorge Fernández Díaz per fer un ús indegut del seu càrrec i intentar perseguir i reprimir polítics contraris a la seva ideologia.

El grup municipal d'ERC-Gavà presentarà al Ple de setembre una moció, per al seu debat i aprovació, on insta l'Ajuntament a exigir la dimissió del Ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per haver fet un ús indegut del seu càrrec a l'intentar perseguir i reprimir polítics contraris a la seva ideologia. La declaració demana també el suport del consistori gavanenc a aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d'estat.

Esquerra recorda que, segons demostren unes converses telefòniques gravades, fetes públiques per la premsa, Fernández Díaz, en connivència amb l'antic cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, va intentar construir casos de corrupció falsos per desacreditar els partits polítics i els dirigents favorables a la independència de Catalunya. Segons els republicans, per dur a terme aquesta acció inacceptable a una democràcia on la llibertat d'expressió i d'ideologia són drets fonamentals, el també diputat del PP va fer servir l'aparell de l'Estat espanyol amb finalitats partidistes.

És per això que ERC-Gavà demana que l'Ajuntament de Gavà manifesti el seu suport a les accions que el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat i el Congrés dels Diputats puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades. En aquest sentit, la moció dóna suport explícitament als grups polítics que han demanat a les Corts espanyoles l'apertura d'una comissió d'investigació sobre aquests fets (ERC, CDC i PSC-PSOE), així com la compareixença del ministre en funcions davant el Ple de la Cambra baixa per donar-ne explicacions (C's).

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
189

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix