Homs: "Aquí paguem una doble factura que es diu PP-CUP”

L’expresident Mas recorda també en un míting a Martorell que "la dignitat de Catalunya no és patrimoni d'un sol partit sinó de la gent" i va retreure a Fernàndez Díaz que el Govern espanyol no hagi invertit el que havia d'invertir a Rodalies.

El cap de llistat de CDC al Congrés, Francesc Homs, va criticar a Martorell l'actitud recentralitzadora del PP i la manca del compromís de la CUP amb Catalunya. Homs va recordar que "aquí hem patit dues 'trastades' els darrers dos mesos. Primer, l'incompliment de la Llei d'estabilitat pressupostària per part del  PP; i després, la manca de suport de la CUP amb els pressupostos". En aquest sentit, va manifestar que "aquí paguem una doble factura que es diu PP-CUP. I nosaltres estem al mig. En aquest país hi ha la idea que el PP és una catàstrofe, però hi ha esquerres que són condescendents amb la CUP. Però veient com pateixen els consellers i la gent, hem de tancar files davant el Govern i de la CUP". I va afegir que "ara hem de donar un missatge ferm. Ara que hi ha eleccions, no hem de ser condescendents amb la CUP. El 26J s'ha de donar un missatge clar, davant del PP i de la CUP", va reblar.

Contra Podem

Francecs Homs també va criticar la manca de compromís de Podem amb el referèndum "aquestes opinions els duren 48 hores. A Catalunya va dir una cosa, però al debat a quatre va canviar d'idea". "El referèndum l'han agafat per les hores parells. Són com quan Zapatero va dir 'apoyaré lo que apruebe el Parlament de Catalunya'. El plantejament és el mateix, en lloc de Zapatero poseu Iglesias; i en lloc d'Estatut poseu referèndum". I va contraposar aquesta manera de fer política, amb la de Convergència perquè "l'objectiu és fer bona política. No és entre vella i nova, sinó entre bona i dolenta". Homs va assegurar que "aquells que fa quatre mesos es presentaven com nous, ara són uns vells nous. Escolto determinades propostes polítiques que semblen sortides del discurs de la factoria Pepe Zaragoza. 'Si tu no vas ellos vuelven'."

El candidat de Convergència va recordar també que "estem fent una campanya molt gran. Avui hem fet dos actes que situen la nostra prioritat. Una amb el món empresarial i sindical, perquè allò que necessita més la gent és la feina; i una altra amb el món de l'ensenyament per aplicar la LEC". I per fer possibles aquests dos objectius, Francesc Homs va ressaltar "la utilitat de votar CDC que estarà al servei d'aquelles coses concretes, que van des de les Rodalies fins a la disposició de recursos per a la gent que més necessita". I va recordar que "nosaltres estem lliures de compromisos. No tenim cap servitud amb els partits polítics de Madrid. Per defensar les coses concretes, allà serem", va afegir.

Mas i la llibertat

Al seu torn, el president de Convergència Democràtica de Catalunya i 129è president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que "la dignitat de Catalunya no és patrimoni d'un partit sinó de la gent que ha sortit a manifestar-se i a expressar els seus anhels de llibertat". Mas es va referir així a aquelles forces polítiques que asseguren que només hi ha una opció política per defensar la dignitat el país. "És patrimoni d'aquells que se l'han jugada, posat la cara i no han calculat les conseqüències pel partit i la persona", va apuntar, tot remarcant que quan "es parla de dignitat cal tenir una mirada oberta més enllà del propi partit."

El president de Convergència també va respondre les paraules del candidat popular, Jorge Fernández Díaz, que va assegurar que si hi ha incidents a la xarxa de Rodalies de Catalunya és perquè hi ha robatoris de coure. "No serà perquè els diferents governs espanyols tant del PSOE com del PP no han invertit el que havien d'invertir en Rodalies i per culpa d'això la gent ho passa malament?", va qüestionar retòricament. Mas va radiografiar els incompliments de l'executiu espanyol en aquest àmbit des de l'any 2008: "A l'època del tripartit van signar un conveni de 4.000 milions per invertir en Rodalies per recuperar la inversió no feta i anivellar-la a la de Madrid. A dia d'avui la inversió no arriba ni a 400 milions, no s'ha assolit ni un 10% del que es va assignar."

Per això, el president Mas va contraposar aquesta manera de fer basada en l'incompliment de la paraula donada, amb els valors de Convergència i la seva trajectòria política basada "en ser un partit útil per la via dels fets, que coneix la realitat i que a més els seus vots a Congrés tindran un caràcter decisiu perquè ningú tindrà majoria absoluta". I per això, va avalar el cap de llista de Convergència, Francesc Homs, i l'equip que l'acompanya perquè "és i són de fiar, perquè saben el que ens estem jugant i que és una qüestió clau per molts generacions."

Llop i Fonollosa

Francesc Homs també va estar acompanyat pel candidat, Josep Llop, que va reconèixer que "el moment que vivim és complicat. Però, nosaltres hem treballat molt per la centralitat, i hem arribat a la conclusió que ja n'hi ha prou". I va afegir que "la nostra missió en aquestes eleccions és que siguem molts els que anem a votar, perquè estarem al costat de la gent per empènyer el progrés". L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa va demanar el suport a Convergència el 26J perquè "és l'hora de fer sentir la veu de Catalunya arreu de l'Estat, perquè crec en aquest país i en la seva fortalesa", va concloure.

Redacció / Foto: CDC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix