El PPC-Viladecans demanarà transparència en la gestió dels contractes

Els populars han presentat dues mocions per a la seva aprovació en el Ple en les que demanen que l’alcalde delegui les competències de contractació, renovació, adjudicació i ampliació dels contractes, i que tots els grups municipals tinguin un representant en la taula de contractació.

El Partit Popular de Viladecans presentarà dues mocions en el Ple de maig, tal com va anunciar el seu portaveu municipal, Josep Padilla, en el ple extraordinari sobre les sospites de corrupció a Viladecans. Padilla posa l'accent que aquestes mocions seran una prova: “Veurem de si el tàndem PSC+ICV està disposat a millorar en la transparència municipal i augmentar la democratització de l’Ajuntament de Viladecans. Apartant així tot possible dubte de la seva gestió. Aquesta gestió que conjuntament han realitzat el PSC i ICV aportant més de 22 milions d'euros en contractes a l'empresa Iniciatives i Programes. I monopolitzat els contractes dels serveis públics a Viladecans des del 2008.”

Les mocions presentades:

- Primera que les competències delegades en l'actualitat per a la contractació retornin al Ple, òrgan aquest triat pel poble en votació democràtica al que correspondria la presa de decisions. “En canvi en l'actualitat les té usurpades per la majoria que conformen PSC+ICV que les hi van lliurar a la junta de govern també formada per ells”, diu el portaveu.

Segons l'article segon de la llei de contractació de les administracions públiques Llei 13/1995, de 18 de maig) diu que: Els òrgans competents per contractar es constrenyen a: l'Alcalde-President, el Ple Corporatiu, la Comissió de Govern Municipal, el Regidor Delegat de l'Àrea de Contractació. Els populars demanen que les competències pròpies de l'alcalde en contractació les delegui en el Ple, demostrant així “que no li motiva cap tipus d'interès en les contractacions. Això últim està reflectit en la llei 7/1985 en el seu article 21.3, i la llei 57 TRLMC en el seu article 53.3. Diu que l'alcalde pot delegar les seves atribucions, totalment o parcialment”, explica Padilla.

- Segona la petició dels populars és que en la mesa de contractació existeixi presència d'un representant de cadascun dels partits amb representació en el ple de la ciutat. En aquest sentit, segons els populars, el Reial decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic només marca el límit mínim de la composició de les meses, però no marca màxims, ni limita la presència dels regidors.

Redacció / Fotos: PPC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix